Medalla d’honor de Barcelona a la resposta de Salut Mental Catalunya a la pandèmia

01/12/2021

L’Ajuntament de Barcelona premia la lluita ciutadana en temps de Covid-19 i destaca la resposta del nostre moviment associatiu.

L’Ajuntament de Barcelona ha fet entrega de les Medalles d’honor de la ciutat del 2021. Es reconeix així a persones i entitats que han treballat per donar resposta des de la ciutadania a les necessitats en temps de pandèmia. L’acte s’ha fet aquest dimarts 30 de novembre al Saló de Cent del consistori.

En aquest acte, la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), que representa a les nostres 75 associacions a tot Catalunya, ha estat una de les cinc entitats destacades amb les medalles. Aquesta distinció ha posat en valor la tasca de les associacions de persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies. S’ha destacat la tasca per seguir al costat de les persones que han necessitat suport, orientació i acompanyament durant la pandèmia.

La presidenta de Salut Mental Cayalunya, Enriqueta Vidal, recull la medalla en nom de les nostres 75 entitats i posa en valor el paper de les associacions.

La presidenta de SMC, Enriqueta Vidal, ha destacat la importància de la tasca del nostre moviment associatiu per oferir suport i benestar emocional en temps de Covid-19. En aquest sentit, ha explicat que la pandèmia ha evidenciat la necessitat de tenir cura de la nostra salut mental. D’altra banda, la intervenció d’Enriqueta Vidal també ha estat en representació de la resta de persones i entitats premiades. Podeu veure el seus discurs en el següent vídeo (a partir del minut 49).

D’altra banda, volem compartir el reconeixement de l’Ajuntament de Barcelona amb la resta d’entitats premiades:

  • Treballadors i treballadores de l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSS).
  • Treballadors i treballadores de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).
  • Xarxa dels Drets dels Infants.
  • Coordinadora Residències 5+1.

Finalment, ho volem fer també amb la vintena de col·lectius, entitats i persones individuals premiades en els districtes de la ciutat. En aquest sentit, els podeu consultar en aquesta notícia de l’Ajuntament de Barcelona.