Martorell canvia de presidència

19/05/2022
Maite Deamo a Ass Martorell

Maite Deano pren el relleu a Vicenç Mateo al capdavant de la nova Junta, formada íntegrament per persones amb experiència pròpia en salut mental

L’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord ha estrenat nova Junta i nova presidenta. Des del mes d’abril, la Maite Deamo ha agafat les regnes de l’entitat acompanyada d’una nova Junta formada exclusivament per persones amb experiència pròpia en salut mental.

Aquesta entitat, amb seu a Martorell, va néixer ara fa 22 anys com a associació de familiars i sempre la presidència havia estat ostentada per un familiar.

El pas del temps, però, ha anat modificant els membres que en formen part, passant a estar constituïda majoritàriament per membres en primera persona, tot un moviment social que té molt a dir, reflexa la tendència cada vegada més majoritària cap a l’empoderament, l’autonomia i la recuperació de les persones afectades.

Partint d’aquest canvi de tendència ha sorgit l’actual Junta Directiva, també més jove, amb moltes ganes de tirar cap endavant l’entitat i molt involucrada en els projectes i iniciatives de l’associació, sempre partint d’una tasca conjunta i propera amb el seu equip tècnic.

Tot i això, des de l’entitat opinen que l’ideal seria tenir una Junta mixta també composada de familiars. “Ens agradaria que, quan es renovi la junta, s’incorpori algun familiar, perquè totes les veus són igualment importants”, declara Deamo.

Des de la Federació Salut Mental Catalunya també apostem perquè familiars i persones amb experiència pròpia siguin protagonistes conjuntament del moviment en pro de salut mental del nostre país. Per això ens fa molt felices aquesta nova presidència de l’Associació del Baix Llobregat Nord.