Manifest contra la pèrdua de finançament dels serveis d’atenció

03/12/2018

L’enuig per la congelació i posterior retallada de les tarifes del finançament dels serveis d’atenció i suport a la discapacitat, la salut mental i l’atenció precoç per part de la Generalitat, estancat des de l’any 2009 ha empès diverses organitzacions i entitats sense ànim de lucre del tercer sector a signar un manifest  contra aquesta situació injusta.

La Federació Salut Mental Catalunya s’ha adherit al manfiest, del que AMMFEINA Salut Mental Catalunya ha estat una de les entitats promotores.

Sota el títol ‘Prou congelacions i retallades, és hora de donar solucions’, el manifest denuncia que aquesta situació ha compromès seriosament, d’una banda, l’atenció a les persones per part de les entitats i, de l’altra, la sostenibilitat i el poder adquisitiu de les persones treballadores.  En el decurs d’aquests 10 anys, les entitats no només hem hagut d’assumir l’impacte d’aquesta situació,  sinó que també hem hagut de fer front a un increment acumulat dels costos d’un 9,33%. El cost de la vida s’ha encarit significativament (amb un IPC acumulat del 15,90% a Catalunya i un increment de 5 punts de l’IVA).

Així doncs, el manifest urgeix el Govern de la Generalitat a dissenyar i aplicar una nova estratègia d’actualització de tarifes amb l’objectiu d’evitar el col·lapse del sector, no comprometre més l’atenció a les persones i  millorar les condicions salarials dels professionals.

 

Necessitat d’un Pla Urgent de recuperació

Aquest manifest arriba després que les reiterades reclamacions d’un pla urgent de recuperació que contempli una actualització i increment de preus de les entitats que signem el manifest hem reclamat hagin rebut una negativa per resposta per part del Govern de la Generalitat. La darrera d’elles va ser el passat 30 d’agost, quan es va reclamar al Secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Francesc Iglesias, una actualització del finançament,

Les entitats signants del manifest han creat un portal on es pot llegir el manifest complet i, fins i tot, adherir-s’hi.

 

 

Adherir-se al manifest