L'informe de la Central de Resultats de Salut inclou per primer cop dades específiques de salut mental

28/11/2013

El conseller de Salut, Boi Ruiz, va presentar el 27 de novembre l'informe 2013 de la Central de Resultats, un instrument que mesura, avalua i difon els resultats assolits en l'àmbit de l'assistència sanitària per part dels diferents agents integrants del Sistema Sanitari Integral d’Utilització Pública de Catalunya (SISCAT).
cheap software for students
L'informe inclou per primer cop un apartat específic sobre salut mental i addiccions, fet que des de la Federació Salut Mental (SMC) Catalunya considerem molt important, ja que es tracta d'un pas endavant per disposar d'una eina destinada a la millora continua. Els resultats en salut mental han de permetre obtenir i objectivar dades que permetin millorar l'atenció a les persones i la organització dels serveis, en cadascun dels tres grans àmbits d'estudi:  atenció primària, àmbit comunitari i àmbit hospitalari, tant amb la població d'adults com amb la infanto-juvenil.

Als enllaços del final de la notícia podeu consultar la totalitat de les dades, que destaquen que més de 200.000 persones han estat ateses als centres d'adults i 23.400 primeres visites s'han fet als centres d'infants i joves. En el cas dels infants i joves hi ha hagut un increment del 45% de la prevalença atesa en aquests centres .

A la Federació SMC creiem que disposar de mesures i indicadors ens ha d'ajudar a extendre les bones pràctiques i generalitzar-les a tot el territori, i a utilitzar la informació per a la millora de la gestió clínica dels centres i serveis, per avançar cap a un anàlisi que ens permeti actuar preventivament.

Enllaços relacionats:

Informe de la Central de Resultats. Salut mental i addiccions. Novembre 2013

Dades dels indicadors de salut merntal i addiccions. Novembre 2013

Informe de la Central de Resultats (general)

Avantprojecte del Pressupost del Departament de Salut 2014

765qwerty765