La Fundació Catalana de Futbol dona continuïtat a la seva col·laboració amb la Lliga de futbol sala Esport i salut

10/03/2023

La col·laboració ens ofereix accedir a l’arbitratge professional de la Federació Catalana de futbol amb unes condicions més favorables

Un any més, la Fundació Catalana de Futbol segueix col·laborant amb el projecte Lliga Inclusiva de Futbol Sala Esport i Salut, un projecte que porta ja 14 temporades en funcionament.

Un recurs per combatre l’aïllament i la vida sedentària

El projecte va néixer per facilitar la pràctica de l’esport a persones amb problemàtica de salut mental que participaven dels serveis de la nostra xarxa associativa. Moltes d’elles ja feien activitats de futbol, però al crear la Lliga vam aconseguir una major participació i compromís amb l’activitat esportiva.

La Lliga de futbol ofereix un recurs atractiu per combatre l’aïllament i la vida sedentària. Millora el benestar físic i emocional de les persones amb problemes de salut mental, afavoreix la seva recuperació i la seva inclusió en la comunitat.

Professionalització i inclusió en la comunitat

Gràcies al suport de la Fundació Catalana de Futbol hem pogut professionalitzar l’arbitratge i comptar amb l’equip d’àrbitres de la Federació Catalana de Futbol, fet que ens ha permès situar la Lliga en un altre nivell.

A més, ha estat possible facilitar també la inclusió en la comunitat, doncs hem aconseguit que un 25% de les persones dels equips provingui de fora dels nostres serveis: d’associacions del barri, d’associacions juvenils, etc.

Tot això ha fet que abans de la pandèmia arribéssim a un gran volum d’activitat, amb 2 divisions, 17 equips i 280 jugadors. Actualment, estem recuperant les xifres de participants i la temporada 2022-23 tenim 2 divisions amb 13 equips i 219 jugadors/es.

Més informació

enllaç amb més informació  Programa Esport i Salut