Les Terres de l’Ebre inauguren el primer Club Social al territori

09/07/2018

Les Terres de l’Ebre van inaugurar el 6 de juliol el primer Club Social d’aquest territori, l’únic de Catalunya sense aquest servei destinat a la inclusió de les persones amb trastorn mental sever. El Club Social Terres de l’Ebre té la seu a Amposta i és de mòdul petit, per la qual cosa té una capacitat màxima de 30 persones usuàries.

El Club Social, vinculat a Associació de Familiars de Malalts Mentals de les Terres de l’Ebre, té ja 20 places adjudicades, i un programa d’activitats que inclouen cinefòrums, tallers de relaxació i sortides culturals i trobades amb entitats d’Amposta.

La inauguració va comptar amb la presència del conseller d’Afers Socials, Treball i Famílies, Chakir El Homrani, que va admetre que el nou Club Social era una “assignatura pendent amb les Terres de l’Ebre”. Una opinió compartida per l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, que va recordar que el Club estava programat des de 2008 i que amb al seva inauguració “es tanca un cercle”.

La coordinadora del Club Social Terres de l’Ebre, Anna Beltri, va explicar que el Club treballa per la inclusió de les persones amb problemes de salut mental i pel seu apoderament “i que siguin protagonistes de la seva vida”.

L’acte d’inauguració va comptar també amb la representació de la Federació Salut Mental Catalunya, a través de Eva Barta. L’Associació Terres de l’Ebre, federada amb SMC, va estar representada pel seu president, Francisco Moya.