Les Taules de Salut Mental, model de referència per a la comarca Oarsoaldea del País Basc

17/12/2018

La Federació Salut Mental Catalunya (FSMC) va participar el passat 11 de desembre en la Jornada “Diagnòstic sobre les necessitats socials i l’atenció a les persones amb malaltia mental greu que resideixen a la comarca d’Oarsoaldea“. La jornada es va celebrar a la localitat de Pasajes de San Juan i va estar organitzada per les entitats Arraztalo, Aldura i SIIS.

Marta Poll, directora de la Federació SMC, i Mónica Carrilero, de l’Àrea d’Incidència que impulsa les Taules de Salut Mental van presentar el model de treball en xarxa a territori, i van posar en valor la participació de totes les persones i entitats de l’àmbit de la salut mental, inclosos els testimonis en primera persona. La presentació de les Taules va destacar l’objectiu d’implicar a tots els agents per impulsar polítiques i accions locals a territori per millorar l’atenció social de les persones amb trastorn mental greu.

La presentació de la Federació SMC va comptar també amb el testimoni de Foix Sogas, de l’associació de El Turó (Salut Mental. Associació de Familiars i Amics. Alt Penedès), que participa en la Taula de Salut Mental de l’Alt Penedès, una de les 24 Taules que treballen amb el suport i assessorament metodològic de la Federació SMC segons el model creat conjuntament l’any 2015.

Per a més informació:

Diagnòstic sobre les necessitats socials i l’atenció a les persones amb malaltia mental greu que resideixen a la comarca d’OarsoaldeaResumen Executiu – Document complet