Les Taules de Salut Mental de la província de Lleida comparteixen necessitats i propostes

14/05/2024

L’Epicentre de Tremp va acollir divendres 10 de maig una trobada InterTaules de totes les Taules de Salut Mental de les comarques de Lleida amb l’objectiu de compartir necessitats i detectar punts en comú des dels diferents territoris. La trobada va estar organitzada per la Coordinadora de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida, amb el suport de la Federació Salut Mental Catalunya. Les persones assistents també van identificar propostes d’accions concretes que puguin donar resposta a les demandes detectades.

Fruit de tota aquesta feina, s’elaborarà un informe resultant que inclourà tant les demandes com les propostes amb l’objectiu de fer propostes concretes als diferents departaments de la Generalitat i fer incidència política. Entre els temes més destacats que van aflorar hi ha els problemes de transport de les zones rurals, la falta de professionals, els problemes d’habitatge, l’envelliment de la població i, alhora, la falta d’oferta d’oci i formativa per al jovent; tot en clau de salut mental de la ciutadania de les comarques de Lleida.

Les Taules participants van ser: l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Alt Urgell, la Noguera, Lleida-Segrià, Pla d’Urgell i Urgell-Segarra. Les Garrigues no van poder-hi assistir, però van fer arribar igualment les seves aportacions. També hi va participar el Solsonès, que fa just un mes que es va constituir com a Taula, i la Vall d’Aran que, tot i que encara no estan constituïts, també volien aportar el seu punt de vista.

Actualment a les terres de Lleida hi ha 9 Taules de Salut Mental en funcionament, que compten amb el suport de la secretaria tècnica que ofereix la Coordinadora de Salut Mental i Addiccions de les Terres de Lleida gràcies al suport de la Diputació de Lleida.