L’entitat Salut Mental Ponent estrena nova seu i celebra 25 anys

21/06/2018

L’entitat Salut Mental Ponent ha inaugurat avui dijous dia 21 de juny el nou espai de la seva entitat, situat al carrer Henri Dunant, n.1 de Lleida. L’acte s’emmarca en la celebració dels 25 anys d’aquesta entitat, nascuda l’any 1993, considerada tot un referent en l’atenció a persones afectades per un trastorn mental sever i les seves famílies.

Coincidint amb la inauguració, l’entitat ha presentat la seva nova imatge que vol ser el reflex del model comunitari d’atenció a la persona i la família. L’acte ha consistit en una jornada de portes obertes i el descobriment de la placa inaugural. Hi han assistit representants institucionals de la Generalitat; Joan Santacana, Director dels Serveis Territorials de Treball, Afers Socials i Famílies de Lleida, Joan Gómez, 6è tinent d’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Drets Civils i Cooperació de l’Ajuntament de Lleida i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.
L’acte ha tingut un to marcadament festiu, amb l’actuació musical de la banda d’indie pop lleidatana-barcelonina Kids From The 90s.

Segons ha explicat la presidenta de l’entitat, Eva Barta, “el nou local simbolitza una millora en l’atenció de les persones, un avanç cap a un model comunitari per tractar la salut mental d’una forma innovadora, basada en la metodologia centrada en la persona i el seu entorn, ja que adaptem els recursos a les necessitats de cadascú i no a la inversa”.

L’abordament integral, tant de l’afectat com del seu entorn, flexible i adaptat a cada cas concret ha convertit l’entitat en un referent en el territori. La prova n’ha estat el seu creixement degut a la professionalització dels serveis i dels seus treballadors, una imatge que es fa palpable ara en el l’entorn físic de la nova seu.

L’entitat ha volgut agrair l’esforç a totes les institucions, entitats i empreses que ho han fet possible, com la Diputació de Lleida, GSS o FeSalut, entre altres i col·laboradors habituals que sempre els han donat el seu suport, com ara Fruits de Ponent, Plusfresc, Torrons i Mel Alemany, David Pàmpols Arquitectes o Odeon Lleida, per citar-ne alguns