L’Associació Ment i Salut La Muralla, Premi Lluís Martí al Valor Social 2020

08/01/2021

La Federació Catalana de Voluntariat Social (FCVS) ha reconegut les actuacions d’entitats que han sortit al pas de la lluita contra la Covid-19 amb accions de responsabilitat social conjuntes amb empreses o de treball en xarxa amb altres entitats.

Categoria local Tarragona: Associació Ment i Salut La Muralla

El Premi a la construcció de la millor comunitat local socialment responsable de la província de Tarragona en temps de Covid-19, patrocinat per ARÇ Cooperativa i dotat per 1.500 euros, ha sigut per a l’Associació Ment i Salut La Muralla amb el projecte ‘No hi ha distància quan es té un motiu’.

El projecte afavoreix el contacte social de les persones amb problemes de salut mental. En la pandèmia no es va poder fer aquest contacte de forma presencial i el projecte de l’entitat va ser una manera de continuar donant assistència a aquestes persones, les quals han patit molt perquè la salut mental s’ha vist greument perjudicada durant aquest temps.

El treball en xarxa ha estat molt present perquè tots els clubs socials de Catalunya s’han pogut beneficiar de les  activitats. Així, el servei de club social, que atén a més de 140 persones, mai havia tancat la seva atenció directa i els usuaris des del primer dia van veure la necessitat de continuar tenint els serveis. Es van adaptar tots els tallers presencials al format telemàtic, creant un horari d’activitats de dilluns a divendres i en caps de setmana. Mitjançant diferents plataformes en línia les persones usuàries podien realitzar diferents tallers i estar en contacte virtual entre elles i l’equip de monitors i voluntariat.