L’associació el Paraigua d’Olot crea el llibre “El fabulós viatge de l’Elies”, un conte per parlar sense complexes de la salut mental

26/06/2023

Un recurs per a donar a conèixer alguns problemes de salut mental als més petits

L’Associació El Paraigua, en el marc del Dia Mundial de la Salut Mental 2022, va editar i presentar un conte per ajudar al fet que, des de les escoles, des de l’àmbit familiar, els casals, i altres àmbits, es parlés sense complexos de la salut mental.

El fabulós viatge de l’Elies“, neix amb la intenció de ser un recurs per a donar a conèixer alguns trastorns mentals als més petits i que puguin entendre les maneres de fer d’alguns companys o companyes. 

L’Elies, el protagonista del conte, és un explorador que fa un viatge per diferents planetes on coneix els nens i nenes que hi viuen. Cada planeta es converteix en un meravellós relat que explica amb la naturalitat de l’infant que els descobreix, i sense prejudicis, reflecteix símptomes o particularitats de diferents problemes de salut mental.

Poder treballar a partir d’un conte ens ofereix una via de comunicació per poder parlar de la salut mental per tal de trobar eines per a l’acceptació de companyes i companys que tenen algun problema de salut mental i, en definitiva, de la riquesa i l’acceptació de la diversitat.

En aquest enllaç podreu trobar:

  • El conte: on hi ha el conte complet per poder-lo visualitzar o per poder-lo descarregar i imprimir-lo.
  • Informació problemes de salut mental: informació dels diferents trastorns explicats per la psiquiatra del CSMIJ de la Garrotxa. Aquestes explicacions són properes, col·loquials i ens ajuden a empatitzar amb les famílies o els infants que pateixen algun problema de salut mental.
  • Orientacions educatives: realitzades per INTEGRA-CEEPSIR, són propostes per poder treballar a l’aula l’acceptació dels companys o companyes que tenen algun problema de salut mental.
  • El conte (en paper) és gratuït i també està penjat a diferents webs per fer-ne la màxima difusió i sigui una eina de treball.