L’associació DSAS porta la veu dels supervivents de la mort per suïcidi a la Jornada del Ministeri de Sanitat

10/10/2019

La presidenta de DSAS Associació Després del Suïcidi – Supervivents, Cecília Borràs, va participar el 8 d’octubre a la Jornada “Centrats en la prevenció del suïcidi”, organitzada pel Ministeri de Sanitat amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. Borràs va participar en la taula dedicada a “La veu dels supervivents” i va demanar “acabar amb la desigualtat d’atenció assistencial per a les personas en risc de conducta suïcida i les seves famílies”.

Durant la jornada celebrada a Madrid es va posar de manifest les xifres de les morts per suïcidi al món i a l’estat, fet que ha convertit aquesta problemàtica en una prioritat de salut global. En l’àmbit estatal, els participants a la jornada organitzada pel Ministeri van destacar programes de prevenció com el Codi Risc Suïcidi de Catalunya, i les iniciatives que van apareixent en altres comunitats.

Altres aspectes destacats a la trobada van ser la importància de sensibilitzar als mitjans de comunicació sobre la necessitat d’informar amb rigor sobre la mort per suïcidi, i el suport a les famílies i als supervivents, que han de fer front a situacions molt difícils de gestionar.

ministerio dsas ministerio suicidi

 

La jornada també va tractar sobre la relació entre els problemes de salut mental i les morts i temptatives de suïcidi, com en el cas de les addiccions, els trastorns límits de personalitat, la depressió, l’esquizofrènia o els trastorns de conducta alimentària. Els participants també van alertar sobre el perill de l’assetjament infantil i juvenil a l’hora de prevenir la mort per suïcidi en la població jove.