L’Activa’t es presenta com a experiència d’èxit als congresos de Trieste i el XPatient

26/09/2019

La directora de l’Activa’t, Machús San Pío, i Emilio Rojo, director del comitè de Lideratge assistencial del projecte, van participar el dimecres 25 de setembre al Congrés de Trieste (Itàlia) que mostra experipencies d’èxit en la promoció de la recuperació i la defensa de drets en l’àmbit de la salut mental.

La participació de l’Activa’t va ser a la sessió plenària sobre apoderament i es va presentar juntament amb iniciatives de França i de Grècia. La presentació de Machús San Pío i Emilio Rojo va explicar l’experiència de l’Activa’t i de com els serveis de salut mental poden millorar el sistema d’atenció en relació amb: el dret a la informació, el
plantejament de projectes de recuperació i vida, potenciació i participació en cures, inclusió social i intervencions de les famílies.

xpatient 2019 activat

Experiència innovadora a l’XPatient Congres

Cristian Vinagre, responsable de l’Espai Situa’t Garraf i referent tècnic del projecte Activa’t per la Salut Mental de la Comarca del Garraf, va participar el 18 de setembre a la jornada del XPatient Congres celebrat al CaixaForum de Barcelona. L’Activa’t va participar en la sessió paral·lela en la que es presentaven iniciatives innovadores en l’atenció del pacient.

Cristian Vinagre va explicar la experiència de l’Activa’t i va posar en valor l’apoderament i la participació de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies en el projecte.

La 4a edició del XPatient Barcelona Congress és una referència sobre el canvi del model assistencial, el qual situa el pacient com a l’element clau i prioritari. El congrés va reunir, durant els dies 17 i 18 de setembre, a 57 ponents, més de 600 inscrits, 95 projectes participants a la convocatòria de Call For Projects (com en el cas de l’Activa’t) i
20 projectes presentats en format de ponències en el marc del dia central de congrés.