La Taula de Salut Mental Vallesana rep el primer Premi Social Martí i Fabré

02/01/2018

La Taula de Salut Mental Vallesana ha estat distingida amb el primer guardó Premi Social Martí i Fabré (1947-2017), en memòria del president del Patronat de la Fundació Sanitària de Mollet (FSM) als darrers 17 anys. L’acte de lliurament del guardó es va fer el passat 22 de desembre a l’Auditori de l’Hospital de Mollet del Vallès.

El premi vol reconèixer i posar en valor els treballs científics, projectes de millora de l’assistència, iniciatives de suport social i altres experiències que hagin estat desenvolupades per professionals de l’FSM i que destaquin pel seu impacte i contribució a la nostra societat.

El guardó destaca la implicació i voluntat de la Taula de Salut Mental Vallesana per generar sinergies al territori, que faciliti fer un abordatge integral i integrat dels diferents aspectes relacionats amb la salut mental i les addiccions (promoció, prevenció, tractament, recuperació…).

La Taula de Salut Mental i Addiccions Vallesana, constituida a l’octubre del 2017, parteix de la fins ara Taula de Salut Mental de Mollet, nascuda al 2006 i que ja havia fet realitat moltes iniciatives interessants. La nova taula Vallesana vol erigir-se com a nou espai de coordinació i de treball col·laboratiu entre tots els agents que treballen en salut mental i addiccions als municipis de Caldes de Montbui, Gallifa, La Llagosta, Martorelles, Mollet del Vallès, Palau-solità i Plegamans, Parets del Vallès, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Santa Maria de Martorelles i Santa Perpètua de Mogoda. La finalitat de la Taula és contribuir a la promoció d’iniciatives que contribueixin a garantir la ciutadania plena de les persones amb problemes de salut mental i les seves famílies.

La taula queda constituïda amb representants de les entitats del moviments associatiu de familiars i persones afectades: la Federació Salut Mental Catalunya i l’Associació TEAcords; de diferents serveis municipals dels municipis que conformen la Taula (Serveis Socials, Igualtat, Educació, Salut Pública, drogues, policia municipal, CDIAP o els Serveis d’orientació i inserció laboral); diferents recursos de la xarxa de salut mental i d’atenció primària de salut (ICAS); i altres agents com ara l’Institut de Medicina Legal i Ciències Forenses de Catalunya, els Mossos d’Esquadra, la Fundació Tutelar Malalts Mentals Catalunya o el Consell Comarcal del Vallès Oriental). La Taula està estructurada en quatre nivells de participació: la coordinació (que per ara recau en la Fundació Sanitària Mollet), el grup motor (que és qui dinamitza la Taula), els diferents grups de treball que es creïn i la mesa institucional.