La Llei del Tercer Sector, a tràmit

24/05/2022

El Parlament de Catalunya inicia la tramitació de la llei que promou la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.

El Parlament de Catalunya ha iniciat avui 24 de maig del 2022 la tramitació de la Llei del Tercer Sector Social de Catalunya amb l’entrada al registre de la cambra catalana de la proposta de llei que vol posar en valor la tasca que fan les entitats socials i millorar la defensa dels drets socials i el benestar dels col·lectius als que representem les diferents entitats. La llei és una iniciativa de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, de la que forma part la Federació Salut Mental Catalunya, i de La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya.

Entre les principals revindicacions i objectius de la nova llei estan:

  • un marc legal que reconegui la seva feina essencial, que n’asseguri la seva participació en el disseny, l’execució i el seguiment de les polítiques públiques i que reculli mesures de foment i finançament que li aportin estabilitat i sostenibilitat.
  • reconèixer la importància dels projectes i activitats cíviques, comunitàries i de transformació i inclusió social que desenvolupa el Tercer Sector Social (3.000 entitats socials) i l’impacte que tenen en les persones (un mil·lió i mig de persones en risc d’exclusió) en termes de drets i oportunitats.
  • garantir i millorar la participació del Tercer Sector en el disseny, l’execució i el seguiment de les polítiques públiques relacionades amb els reptes socials.
  • mesures de foment i finançament del Tercer Sector Social que assegurin la seva sostenibilitat financera i que li aportin seguretat jurídica.

Més informació

enllaç amb més informació Notícia i nota de premsa conjunta de la Taula i La Confederació