La junta de Salut Mental Catalunya es reuneix amb el conseller de Drets Socials 

21/02/2024

Demanem un major impuls de polítiques socials en l’àmbit de la salut mental i l’equitat territorial amb els recursos actuals de cartera 

El dijous 15 de febrer va tenir lloc una trobada al Departament de Drets Socials entre la junta de Salut Mental Catalunya i el conseller del departament de Drets Socials, Carles Campuzano, que va estar acompanyat de Mireia Vall, Directora general de Serveis Socials de Catalunya, i de Lluís Torrens, Secretari d’Afers Socials i Famílies.  

En la reunió, Salut Mental Catalunya vam posar sobre la taula la necessitat d’un major impuls de polítiques socials en l’àmbit de la salut mental. Es va traslladar la necessitat que el Departament defineixi una estratègia clara i que per tal de dur-la a terme és imprescindible que hi hagi un equip de persones dedicat a aquesta tasca, i un espai específic dins del Departament que permeti impulsar-la.

D’altra banda, des de la junta de SMC vam reivindicar la necessitat de garantir l’equitat territorial amb els recursos actuals de cartera, així com un major finançament que permeti créixer amb recursos d’inclusió social, prelaboral, de suport a la llar, d’habitatge i de suport a les famílies.

Vam analitzar conjuntament la manca de places que hi ha en el sector de la salut mental i el fet que el creixement dels recursos en els darrers anys no ha estat prou significatiu en relació a la necessitat i a la prevalença ja que, actualment, la discapacitat derivada de problemàtiques de salut mental és la tercera causa de discapacitat, xifra que ha incrementat en els darrers anys.