La jornada d’habitatge proposa models flexibles i suport a domicili

21/11/2014

El CaixaForum de Barcelona va acollir (20 de novembre 2014) la celebració de la jornada “El dret a l’habitatge en salut mental: un repte de futur. Aportacions nacionals i internacionals i debat amb experts”, que va comptar amb la participació de més de 200 persones, professionals de l’àmbit de la salut i dels serveis socials, teixit associatiu, usuaris i representants públics i administracions.

La jornada va tractar un tema llargament reivindicat pel moviment associatiu en salut mental a Catalunya, com és l’accès i manteniment de l’habitatge, una prioritat que el Pla Integral de la Generalitat ha marcat en el seu full de ruta. Entre les principals reflexions que es van sentir al CaixaForum destaquen:

  • La importància de dissenyar millor i crear nous programes d’acompanyament i suport a domicili, ja que aquest és un recurs eficient que dóna resposta a les necessitats de les persones amb problemes de salut mental.
  • Ampliar la informació necessària i les dades per poder planificar millor l’evolució dels recursos en habitatge.
  • Facilitar models d’habitatge més flexibles que cobreixin les necessitats específiques de cada casi no es basin en les estructures, sinó en les persones.
  • Millorar la formació dels professionals en aquest recorregut cap a un habitatge i una vida independent, compartint un model i amb eines suficients per portar-lo a terme.