La Fundació SMC obre les inscripcions per les sortides Respir de Setmana Santa

02/03/2017

COMA-RUGA I PORT AVENTURA – 10 al 13 abril 2017

Marxem a Coma-ruga. Allà podrem passejar per les seves platges, carrers i el seu passeig marítim. Podrem visitar el “riuet”. L’aigua del riuet neix en una surgència de roques calcàries del massís de Bonastre i descendeix a força profunditat per les falles que delimiten la fossa tectònica del Penedès, fins a arribar a Coma-ruga, on brolla espontàniament a la superfície.

Un dia ens aproparem a Port Aventura on podrem gaudir tant de les grans atraccions que hi ha com dels espectacles que s’ofereixen a les 5 zones temàtiques que té el parc (Mediterrània, Polinèsia, Xina, Mèxic i Llunyà Oest).

Allotjament: alberg Santa María del Mar, a 100 metres de la platja.

Característiques de la sortida: Aquesta és una sortida amb bastant nivell d’activitat. El camí que separa l’estació de tren de l’alberg és d’ aproximadament 25 minuts (distància que caminarem diverses vegades al llarg de la setmana).

Reunió informativa: dimecres 5 abril a les 16 hores

Preu de la sortida: 160 euros

BERGA – 10 al 13 abril 2017

Mines de Cercs i Les Fonts del Llobregat

Descobrirem Berga pas a pas: terrassetes, botigues, productes típics…i fins i tot, podem anar a descobrir racons interessants de la ciutat.

Ens aproparem a Cercs, on podrem gaudir d’una visita guiada a les seves mines de carbó. La visita permet accedir amb un tren miner a la galeria Sant Romà. Un recorregut de 450 metres, on s’explica l’evolució tècnica i l’organització del treball en les mines.

Visitarem la Pobla de Lillet, municipi de la comarca del Berguedà. Els seus carrers empedrats i estrets conserven tot l’encant d’un nucli estratègicament ubicat al turó anomenat el Pujolet.

Recorrerem també els carrers de Castellar de N’Hug, i anirem a veure les Fonts del Llobregat, naixement d’un dels rius més importants de Catalunya.

Allotjament: alberg de Berga.

Reunió informativa: dimecres 5 abril a les 15 hores

Preu de la sortida: 160 euros

DELTA DE L´EBRE – 14 al 17 abril 2017

Anem a terres del Ebre, espectacular indret per les seves característiques mediambientals. Coneixerem tots els secrets de la desembocadura del riu, veien- l’ha des de terra, en vaixell i fins i tot des de un mirador on tenim una perspectiva espectacular.

Ens aproparem a Horta de Sant Joan. Horta ha estat un territori pel qual han passat multitud de societats diferents al llarg dels anys, des dels Ibers fins al pintor Picasso passant per Templers, Hospitalers, etc.. El poble, doncs, alberga moltes de les característiques d’elles i el fa especial, com singulars son alguns dels seus edificis del nucli antic, com la casa del Delme, la plaça amb porxos o l’església.

Allotjament: alberg de Deltebre, on el menjar és excel·lent.

Reunió informativa: dimecres 5 abril a les 17 hores

Preu de la sortida: 160 euros

Sortides Respir

Totes les sortides tenen un preu de 80 euros i per inscriure’s o demanar més informació us heu de posar en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@salutmental.org o al telèfon 93 175 0327. Les sortides estan obertes a persones amb problemes de salut mental, estiguin o no vinculades a associacions, clubs socials i altres entitats de salut mental.

El Programa Respir Sortides és una eina que pretén incloure socialment la persona afectada en el seu mitjà social més proper. L’objectiu del programa és promoure l’autonomia i potenciar les capacitats individuals de la persona amb trastorn mental, i oferir un recurs que alleugereixi el nivell de dependència que sol establir amb la persona cuidadora.

Les sortides que organitza poden ser de cap de setmana o per vacances de Setmana Santa i estiu (4-5dies), per a grups de 10 persones, amb dos educadors especialitzats.