Encara queden places disponibles per les sortides Respir de Setmana Santa. Apunta’t

09/03/2018

Per inscriure’s o demanar més informació us heu de posar en contacte amb la Fundació a través del correu electrònic fundacio@salutmental.org o al telèfon 93 175 0327. Les sortides estan obertes a persones amb problemes de salut mental, estiguin o no vinculades a associacions, clubs socials i altres entitats de salut mental.

El Programa Respir Sortides és una eina que pretén incloure socialment la persona afectada en el seu mitjà social més proper. L’objectiu del programa és promoure l’autonomia i potenciar les capacitats individuals de la persona amb trastorn mental, i oferir un recurs que alleugereixi el nivell de dependència que sol establir amb la persona cuidadora.

Les sortides que organitza poden ser de cap de setmana o per vacances de Setmana Santa i estiu (4-5dies), per a grups de 10 persones, amb dos educadors especialitzats.

Els destins de les sortides Respir per a la tardor són:

BERGA – 26 al 29 març 2018
Racons, Colònia Vidal i Queralt

Descobrirem Berga pas a pas: terrassetes, botigues, productes típics…i fins i tot, podem anar a descobrir racons interessants de la ciutat, així com els museus del Circ o el de La Patum, festa molt popular).

Aquesta vegada visitarem la Colònia Vidal de Puig-Reig. Us proposem un viatge a través del temps, per descobrir la vida i el treball diari dels obrers en una fàbrica tèxtil. Des de l’any 1995, aquest museu explica com eren la vida i el treball en una colònia tèxtil als inicis del segle XX. Una extensa passejada per la colònia Vidal ens servirà per mostrar-nos, a través d’espais com l’escola, la fàbrica o els habitatges, la realitat d’un moment històric de molta importància per la història contemporània.

Podrem visitar el Santuari de Queralt, també anomenat la “balconada de Catalunya” per la seva peculiar ubicació. A una altura de 1200 metres, l’amplitud del seu paisatge i les sensacions que provoca justifiquen pujar a Queralt.

Allotjament: Alberg de Berga.

Característiques de la sortida: Dificultat mitjana-alta. Sortida ideal per als amants de la muntanya i els paisatges. La distància entre l’estació i l’alberg és d’uns 20 minuts. Realitzarem diversos passejos, tant per Berga com per camins properes (tots accessibles).

Reunió informativa:
Dimecres 21 març – 15 h
Fundació SMC: c/Nou Sant Francesc, 42, local

Preu:
80 euros

DELTA DE L´EBRE – 26 al 29 març / 31 març al 2 abril

Anem a terres del Ebre, espectacular indret per les seves característiques mediambientals. Coneixerem tots els secrets de la desembocadura del riu, des de terra, en vaixell i fins i tot des de un mirador on tenim una perspectiva espectacular.

Ens aproparem al Perelló, on visitarem el centre d’interpretació apícola i les seves instal·lacions, descobrint com s’elabora la mel i fent-ne un petit tastet. Vestits d’apicultors, podrem observar en plena natura, l’hàbitat on viuen les abelles i les seves característiques.

Allotjament: alberg de Deltebre, on el menjar és excel·lent.

Característiques de la sortida: Dificultat mitjana. L’alberg està ubicat en una zona apartada i tranquil·la, per tant cal anar caminant a diferents llocs que visitarem.  Ens moure’m en autocar per fer distancies llargues.

Reunió informativa:
Dimecres 21 març 16h primer torn
Dimecres 21 març 17h segon torn
Fundació SMC: c/Nou Sant Francesc, 42, local

Preu:
160 euros

Programa amb el suport de:

LogoAjuntamentComunicacioFlotant2013