La Fundació Salut Mental Catalunya obre les inscripcions per les sortides Respir d’hivern

18/12/2018

El Programa Respir, creat al 2004 per la Fundació Salut Mental Catalunya, ofereix sortides per a persones amb trastorn mental server (Respir Sortides), pels seus familiars i cuidadors (Respir Salut) i per persones joves amb problemes de salut mental (Respir Joves). Les sortides són un espai de descans, salut i benestar, que fomenta activitats d’oci i natura i permet alleugerir les relacions i la dependència entre les persones amb trastorn mental sever i els familiars que fan de cuidadors.

Les inscripcions de les primeres sortides Respir del 2019 són les d’hivern. El preu és de 90 euros:

 Lleida: Turisme pel centre històric

15 al 17 de febrer 2019

A Lleida ens allotjarem a l’Alberg Sant Anastasi, que a l’hora és una residencia d’estudiants universitaris, i està situada al centre d’aquesta ciutat plena d’encant i d’història.

Visitarem la Seu Vella, catedral antiga de Lleida, definida com una de les millors produccions artístiques de l’arquitectura catalana del segle XIII, i per extensió de l’arquitectura medieval europea.

Passejarem per la ciutat, descobrint els canvis que s’han produït al llarg del temps : la remodelació de la llera del riu, la reconstrucció del Castell dels Templers, etc. I També ens endinsarem el l’edat mitja en el Castell de Gardeny on veurem qui eren i com vivien els Templers.

Allotjament: alberg Sant Anastasi

Característiques de la sortida: Nivell d’activitat alt. Tingueu present que és una sortida on caminem força i distàncies llargues. El trajecte des de Barcelona és amb autobús, i te una durada e més de 2 h.

Reunió informativa: Dimecres 13 febrer 16h

lleida

COMA-RUGA. Anem de Carnestoltes!

1 al 3 de març 2019

Ens allotjarem a l’alberg de Coma-ruga, situat a un indret tranquil envoltat d’un bonic entorn natural i molt a prop del passeig marítim.

Visitarem Torredembarra per gaudir del Carnestoltes a través dels actes programats, que omplen els carrers de música, disfresses i diversió.

A la nit agafarem el tren per anar a Calafell per veure la Gran Rua de Carnaval, que acaba a altes hores de la matinada!

Aquesta serà una sortida amb moviment i molta activitat!

Allotjament: alberg Santa Mª del Mar.
Característiques de la sortida: Dificultat ALTA. Aquesta és una sortida amb molta activitat. La distància entre l’estació de tren i l’alberg és de, aproximadament, 20 minuts (recorregut que realitzarem diverses vegades al dia).
En aquesta sortida, serà necessari sortir a la nit per veure la Gran Rua de Carnaval. Tot el grup ens traslladarem a Calafell per veure la Rua, que comença a les 23 hores i finalitza al voltant de les 2:30 h. de la matinada!

Reunió informativa: Dimecres 27 febrer 16h

comaruga

MONTSERRAT ( des de Martorell)

15 al 17 de març 2019

Ens allotjarem a un fabulós hotel de 4 estrelles situat a Martorell, a prop de l’estació de tren i a 20 minuts del centre de la Vila.

Ben a prop de Martorell, situat a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat, s’hi aixeca el monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu de Montserrat.

Dissabte passarem el dia a Montserrat. Veurem el monestir, on podrem tocar la Moreneta. També visitarem el museu de Montserrat, amb quadres d’artistes ben coneguts, i l’espai audiovisual, on descobrirem com viuen els monjos de l’abadia de Montserrat.

Allotjament: Hotel Ciutat Martorell
Característiques de la sortida: Dificultat mitjana. El dissabte passarem el dia a Montserrat; demanarem pícnic a l’hotel, i no tornarem fins a mitja tarda.

Reunió informativa: Dimecres 13 març 16h

montserrat

 

Programa amb el suport de:

LogoAjuntamentComunicacioFlotant2013