La Fundació Iluro i Bankia donen continuïtat al suport al Club Social Tu Tries

04/01/2021

La Convocatòria d’ajuts social del 2020 va mantenir el finançament del projecte de rehabilitació i inclusió social del Club Social (CS) de la Fundació Salut Mental Catalunya (SMC) a Mataró.

La Fundació Iluro i Bankia han renovat al 2020 el suport econòmic al Club Social Tu Tries de Mataró, un dels set que gestiona la Fundació SMC. La convocatòria dona suport a projectes socials que treballen per la inclusió social de col·lectius de Mataró i el Maresme.

En el cas del CS Tu Tries l’ajut ha beneficiat a 60 persones amb problemes de salut mental i el projecte per a la seva recuperació i inclusió a la comunitat. El suport de la Fundació Iluro i Bankia ha permés donar continuïtat al projecte del CS Tu Tries als darrers anys i en aquest 2021.

Inclusió social en temps de pandèmia

L’activitat del CS Tu Tries al 2020 ha estat condicionada per la pandèmia per la Covid-19. Les professionals del Club van orientar les activitats i projectes en adaptar-se a l’estat d’alarma sanitària i les seves conseqüències, amb la finalitat d’evitar recaigudes en el procés de recuperació de les persones usuàries del Club.

Una altra de les accions prioritàries ha estat treballar les habilitats tecnològiques de les persones usuàries per combatre l’aïllament social i facilitar les relacions a través de videotrucades, xarxes socials i altres dispositius i eines online.

Les principals dificultats han estat a l’hora de mantenir la vinculació amb la comunitat de Mataró i mantenir les activitats en altres equipaments de la localitat i les sortides culturals i d’altres tipus, com l’hort o les visites a la Residència llars d’amistat.

En els plans de futur, el CS Tu Tries espera poder disposar d’un local més ampli per poder acollir activitats que ara no es poden fer per manca d’espai.

El 2020 en imatges