La Federació Salut Mental Catalunya incorpora quatre entitats al seu teixit associatiu

02/06/2019

L’Assemblea Extraordinària de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), celebrada el 30 d’abril del 2019 a Barcelona, va aprovar la incorporació de quatre noves entitats federades: l’Associació per la Innovació en Salut Mental i Educació (AISME) de Barcelona, l’Associació per a la prevenció del Suïcidi i l’atenció al supervivent (APSAS) d’Hostalric, InsolitArt de Santa Coloma de Gramenet i Reeixir Noves Ales de Banyoles.

L’Assemblea va aprovar també donar de baixa com a entitat fedarada a l’associació Suport Salut Mental Sant Cugat, qure ha deixat d’existir com a tal.

Amb aquesta baixa i les quatre noves incorporacions, la Federació SMC compta al 2019 amb més de 70 entitats federades. Les podeu consultar totes en aquests enllaços:

  • Entitats federades a Barcelona província
  • Entitats federades a Girona província
  • Entitats federades a Lleida província
  • Entitats federades a Tarragona província

AISME (Barcelona)

L’Associació per la Innovació en Salut Mental i Educació vol eliminar mites i estigmes que envolten la salut mental i, de l’altra, dotar familiars, nens i adults amb necessitat de suport en salut mental d’eines i recursos per passar de l’acceptació a l’autocomprensió i la millora. Treballa, a més, amb projectes pedagògics i educatius amb la finalitat de promoure bones pràctiques, innovació i recursos educatius a famílies i persones interessades en la temàtica, buscant difondre contingut pedagògic entre la població general. Treballem sempre oferint recursos i contingut amb basat en l’evidència científica, buscant sempre ser un entorn segur per a la nostra comunitat.

perspectivamente.com – 625 982 357 – Vanesa.ortega@perspectivamente.com
Adreça: c/Josep Pla, 177, escala 13, pis 1 – 08020 Barcelona

APSAS (Hostalric)

L’Associació per a la prevenció del Suïcidi i l’atenció al supervivent pretén sensibilitzar l’opinió pública sobre el suïcidi i recolzar les persones afectades. Som un grup de supervivents (persones que han perdut un ésser estimat per suïcidi) i hem creat l’associació amb l’esperança que les persones que passin per la mateixa situació que nosaltres no es trobin tan desemparades. També volem aportar el nostre granet de sorra en la prevenció del suïcidi i contribuir a què menys persones visquin una experiència tan dolorosa. Poder acompanyar en la vida i per la vida des de l’afecte, la professionalitat i la connexió amb les persones que estan vivint aquesta realitat.

www.apsas.org – 699 861 164 – apsascontacte@gmail.com
Adreça: C/Ravalet nº 43, 3º. 17450 Hostalric

InsolitArt (Santa Coloma Gramenet)

A l’Associació Insolitart entenem que els trastorns mentals són variacions en els patrons de funcionament mental que no han de definir-se en termes dicotòmics de bo/dolent, millor/pitjor i que han de ser necessàriament explorables i explotables. Totes les persones som diferents, per això, adaptem la nostra metodologia a les condicions dels nostres estudiants. Per a això fem servir el model de rehabilitació cognitiva IPT en format contextualitzat que permet adquirir i millorar en aquelles habilitats ja siguin socials i cognitives que poden presentar més dificultat adaptativa.

www.insolitart.com – 639 541 544 – insolitart@gmail.com
Adreça: c/Singuerlín, 24-28, àtic 1a – 08924 Santa Coloma

Reeixir Noves Ales (Banyoles)

Reeixir Noves Ales és una associació formada per persones amb trastorn, familiars, persones cuidadores, amigues i persones sensibles amb relació a la Salut Mental i amb els conflictes psico afectius, socials i familiars que ens trobem en el dia a dia.

Volem crear un ESPAI COMUNITARI (residència i ocupació) en un ambient afectuós, familiar, obert i alhora protegit, amb suport 24 hores i en un entorn natural. Amb tot allò necessari per millorar la qualitat de vida, benestar i rehabilitació integral. I que aporti a les famílies tranquil·litat i esperança en un futur digne per les persones estimades per tal que la convivència esdevingui harmoniosa i feliç.

associacioreeixir@gmail.com
Centre Cívic  Banyoles. Carrer Barcelona 54, 17820 Banyoles.