La baixa taxa d’ocupació de les persones amb trastorn mental posa en risc la seva autonomia i el respecte als seus drets fonamentals

27/05/2020

Les persones amb problemes de salut mental conformen un dels grups de població més fortament colpejats pels dèficits de recursos d’l’actual estat de benestar i de el sistema sanitari espanyol, el que provoca una constant discriminació i vulneració dels seus drets fonamentals.

Així ho ve denunciant el moviment associatiu, a través d’un informe que publica cada any, des de fa cinc, i en el qual es recullen les demandes registrades pel Servei d’Assessoria Jurídica de la Confederación Salud Mental España. En 2019, es van atendre 120 demandes, un 64%, efectuades per dones, i un 36%, per homes.

Informe sobre el estado de los Derechos Humanos en salud mental, 2019 revela, entre moltes altres qüestions, com l’escassetat de recursos i mesures per a una vida autònoma adreçades a les persones amb trastorn mental, per exemple, l’accés a una ocupació, afavoreix la vulneració d’altres drets fonamentals, situacions de marginalitat i, lluny de una recuperació, un empitjorament de la seva salut mental.