Jornada de treball amb AREP per avançar cap a la defensa de drets humans en salut mental

20/02/2023

El passat divendres 10 de febrer, Arep va convidar el responsable d’incidència i drets de SMC, Ivan Cano, a participar en una sessió amb gairebé 30 professionals de diferents serveis de l’entitat, en la qual van poder compartir reflexions entorn la perspectiva de drets en salut mental.

El principal objectiu de la sessió va ser introduir a les assistents la necessitat imperant d’acompanyar la persona en l’exercici de la plena ciutadania. Per fer-ho possible vam fer un breu repàs al nou marc legal que empara les persones que pateixen un problema de salut mental, vinculat a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat. Seguidament, i aprofitant la detecció que fan els Espai Situa’t, vam mostrar els resultats de l’informe executiu del juny, exemplificant diferents casos de vulneracions. Per acabar, vam oferir eines de com acompanyar, detectar i articular la denúncia.

Celebrem la iniciativa d’Arep i la confiança que totes les seves professionals tenen en el projecte de Drets de SMC. Espais com aquests ens omplen d’optimisme i ens interpel·len a seguir de manera incansable. Esperem que sigui el primer de molts.

Arep, gràcies per la confiança!

Més informació

enllaç amb més informació  Marc legal que empara les persones que pateixen un problema de salut mental

enllaç amb més informació  Circuit a seguir per fer arribar una demanda

enllaç amb més informació  Recursos i documentació en matèria de drets i salut mental

enllaç amb més informació Consulta la darrera campanya de drets i salut mental completa