Participem a la jornada “Compartim Prospect” de Salud Mental España

29/11/2021

La trobada va posar en valor la importància de les formacions en empoderament en salut mental i el paper de les persones voluntàries que fan de facilitadores.

La Confederación Salud Mental España (SME), de la que formem part com a Federació Salut Mental Catalunya, va organitzar el 26 de novembre la jornada “Compartim Prospect”. La trobada es va fer en format online i va comptar amb la participació de representants del nostre moviment associatiu i professionals de la xarxa.

La jornada “Compartim Prospect” va servir per repassar l’evolució de les formacions en empoderament Prospect, tant a nivell estatal com europeu. I també per destacar la importància de la celebració de Prospects pel nostre moviment associatiu. En aquest sentit, la trobada organitzada per SME va posar en valor el paper que les persones voluntàries fan en la facilitació de Prospect.

Entre les intervencions d’algunes de les persones facilitadores es trobaven les de Lurdes da Costa, que va oferir el seu testimoni i vivència des de l’experiència pròpia com a persona amb problemes de salut mental. Les formacions Prospect fomenten l’empoderament en salut mental amb la participació en primera persona, de familiars i professionals, que es divideixen en tres mòduls i finalitzen amb un mòdul comú.

La trobada del 26 de novembre també va comptar amb la participació de Miquel Miranda i Josep Aguilar, que van explicar com han adaptat les formacions Prospect al format online amb motiu de la pandèmia.

En resum, la jornada “Compartim Prospect” va destacar la importància que la celebració d’aquestes formacions en empoderament tenen en el dia a dia de les associacions. D’altra banda, es va informar que els materials en els que es basen les formacions s’aniran actualitzant i millorant amb la supervisió d’Eufami, l’organisme europeu de referència en matèria de Prospect.