Els Clubs Socials milloren la seva gestió i avaluació amb una nova eina informàtica

17/06/2015

El Palau Macaya, de l’Obra Social de “la Caixa”, va acollir el 12 de juny la celebració de la jornada “Els Clubs Socials. Millores tècniques i avaluació d’un servei social especialitzat”. Els prop de 100 assistents van conèixer un nou instrument d’avaluació mixt dissenyat específicament per als Clubs, així com els primers resultats que ens han proporcionat aquesta eina i d’altres aplicades en els últims anys.

Es va fer també la presentació d’un programa informàtic dissenyat específicament per gestionar tots els aspectes tècnics del servei. Aquest programa ha rebut una gran acollida entre tots els Clubs que l’estan implementant donat que millora enormement l’eficàcia de la gestió, la fa més lleugera i allibera hores de professional que pot dedicar a l’atenció directa.

La jornada va comptar amb la participació a la primera taula de Lluís Grande, subdirector general d’Anàlisi i Programació del Departament de Benestar Social i Família, i de Josep A. Domínguez, cap de Servei de Suport a Programes Socials de la Diputació de Barcelona, aixñi com de Marta Poll, directora de la Federació Salut Mental Catalunya.

La segona taula va portar pere títol “El Club Social. Un servei social especialitzat”, i va comptar amb la participació de Helena Garcia Puigpelat, coordinadora del Club Social la Brúixola de Salut Mental Catalunya Ponent, i de Roger Cuscó, cap de Servei de Programes Sectorials del Departament de Benestar Social i Família. Cristina Páez, Directora Tècnica de la Fundació Salut Mental Catalunya, se’n va encarregar de moderar la taula.

PRESENTACIÓ Helena Garcia Puigpelat: El Club Social, un servei social especialitzat. pdf

Després del descans, es va fer la taula de “L’avaluació en els Clubs Socials”, amb la presentació de la nova eina d’avaluació dels Clubs Socials i del treball de validació de l’escala EMAS, així com dels primers resultats de les investigacions amb aquestes eines. A la taula van participar Arantxa Ribot-Horas, pedagoga, professora associada del Departament de Mètodes d’Investigació i Diagnòstic en Educació a la Universitat Autònoma de Barcelona, i Gemma Prat,  psicòloga clínica,  Divisió de Salut Mental – Fundació Althaia, coordinadora tècnica del Projecte Mosaic, professora associada de la Universitat de Barcelona. La moderació va anar a càrrec de Francisco Muñoz, de l’Àrea Sociocomunitària de la Federació Salut Mental Catalunya.

PRESENTACIÓ Arantxa Ribot-Horas i Gemma Prat: L’avaluació en els Clubs Socials

L’espai per a preguntes i debat va donar pas a la presentació del programa informàtic GCS per a la gestió tècnica dels Clubs Socials, a càrrec de Beatriz Vieito, treballadora social a AFASM (Associació de Familiars del Baix Llobregat Nord) i educadora al Club Social Punt de Trobada de Martorell, i Francisco Muñoz. Laia Coca, professional del Club Social Aidar de l’Associació ARMPA d’Igualada, va fer la moderació de la taula que va tancar la jornada.