Ja hem començat a teixir la Xarxa Afí

17/02/2023

Aquest mes de febrer hem iniciat el projecte Xarxa Afí a Corbera de Llobregat, promoguda pel  Consell Comarcal del Baix Llobregat per generar un model d’intervenció amb perspectiva comunitària en salut mental a la població de Corbera de Llobregat.

La proposta neix de la necessitat d’articular respostes col·lectives per fer front a la crisi social derivada de la COVID-19. En aquest sentit, tal com apunten diferents experts, hi ha un risc d’afectació en la salut mental de la població.

Al llarg de les 10 sessions, acompanyarem als participants del projecte en la construcció d’un imaginari compartit de la salut mental el qual pivotarà sobre el model de recuperació: xarxes de suport; esperança; construcció d’una identitat positiva; una vida amb sentit, i l’empoderament com a punta de llança per promoure agents actius de salut. Per aquesta raó, combinarem sessions formatives teorico pràctiques en les quals reflexionar sobre aspectes essencials en l’acompanyament de projectes de vida a persones que pateixen un problema de salut mental. Les darreres sessions estan orientades a l’elaboració d’un marc de treball de la xarxa, com sempre de base participativa on SMC acompanya el procés.

Agraïm la confiança de tot Corbera de Llobregat i especialment als professionals que participen de la Xarxa, els quals amb la seva voluntat i predisposició, ens estan facilitant molt la tasca docent.

Celebrem iniciatives com les del Consell Comarcal que apostem per una mirada comunitària i en clau de recuperació de la salut mental.