InterTaules 2021/1

El butlletí de les Taules de Salut Mental

“El lideratge de l’Ajuntament i un suport tècnic asseguren que la Taula avanci a bon ritme”

Rosé Soler, cap de Salut Comunitària de l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat

La Rosé Soler és una veterana dins l’Ajuntament de Sant Boi. Ara ja fa uns quants anys que treballa en salut mental comunitària, un àmbit que l’apassiona i des del qual va contribuir a impulsar la creació de la Taula de Salut Mental de Sant Boi al 2016. “El format de funcionament que plantegen les Taules és molt més senzill i fàcil d’aplicar que el d’altres organismes, que són més enrevessats”, explica. Soler és conscient que en la seva població és especialment significativa la salut mental i hi ha molts actors i molt potents.

Als inicis van crear una petita comissió per liderar i tirar la Taula endavant. Van encetar tres comissions i molts projectes. Però tot i això, un cop creada la Taula, va veure com al cap de tres d’anys s’afluixava l’impuls i es diluïa. Soler explica que “no sabíem com continuar, volíem fer massa coses”. “Estic convençuda que aquesta feina l’hem d’empènyer des de l’Ajuntament”. Per això, ara fa més d’un any van optar per destinar un petit pressupost a contractar unes hores d’una persona que fa el suport tècnic. D’aquesta manera la Taula sempre té algú que vetlla perquè la feina es faci i no es perdi el full de ruta. Segons Soler “l’important és complir uns objectius, no fer reunions per complir, i que es facin coses que arribin realment a la ciutadania”.

Actualment tenen tres objectius:

  • treballar la prescripció social en infants i joves,
  • millorar els espais de coordinació
  • i impulsar la creació de la figura de l’agent de salut mental.

“I tot això té una data límit, al novembre, quan avaluarem la feina feta.” Paral·lelament també faran la diagnosi que proporciona la Diputació de Barcelona que els ajudarà a marcar les línies estratègiques de cara al 2022.

Skip to content