#HablaDelSuicidio, campanya de Salut Mental España per trencar mites i millorar la prevenció

10/09/2018

Salud Mental España commemora avui el Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi amb la campanya a xarxes socials #HablaDelSuicidio per trencar amb els estigmes i mites sobre aquesta realitat silenciada. La prioritat és disposar de més recursos i espais per millorar la detecció i prevenció. Per cada mort per suïcidi, hi ah 20 persones més que ho intenten.

Segons les darreres dades de l’Institut Nacional d’Estadística, l’any 2016 Espanya va registrar 3.569 morts per suïcidi (2.662 homes i 907 dones), una mitjana de 10 al dia. El suïcidi és la principal causa de mortalitat externa, i triplica el número de víctimes dels accidents de trànsit.

La campanya de Salud Mental Espanua vol sensibilitzar sobre el principal problema de salut pública, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Es volen trencar falsos mites com que les persones que fan una temptativa de suïcidi són egoistes o valentes, i es vol centrar en la detecció i la prevenció.

La campanya #HabladelSuicidio a les xarxes socials ofereix materials i dades, i centra l’interès en el paper dels mitjans de comunicació perquè facin una informació responsable com a eina clau de la conscienciació sobre aquesta realitat silenciada.

Per saber més sobre el suïcidi

Nota de premsa de Salud Mental España

Infografies #HablemosDelSuicidio

Recomanacions de la Organització Mundial de la Salut 

Pla Nacional de Prevenció del Suïcidi del Govern estatal

 

Infografies i recursos de la campanya #HablaDelSuicidio de Salud Mental Espanya

suicidio españa

suicidio propuestas

suicidio infografia

Suicidio - Mito vs realidad (1)

Suicidio - Mito vs realidad (2)

Suicidio - Mito vs realidad (3)

Suicidio - Mito vs realidad (4)

Suicidio - Mito vs realidad (5)

Comunicar el Suicidio