Forma't

Som experts en acompanyar i oferir recursos en salut mental.

A Salut Mental Catalunya (SMC) oferim formacions bàsiques en salut mental per a tothom, però també formacions a mida de professionals i diferents col·lectius.

Sensibilitzem i ofereim eines i recursos per acompanyar a les persones amb patiment emocional, i per tenir cura de la nostra salut mental.

Formacions a mida

imatge recurs

Per a organitzacions

Apropem la salut mental a les persones, sensibilitzem, orientem per saber gestionar situacions quotidianes i donem recursos per tenir cura del benestar propi i dels altres.
Com treballem?
Amb un enfoc participatiu, adaptem la formació a les necessitats i interessos del grup.
Formació presencial o per videoconferència.
Amb formadores expertes en acompanyar persones en situació de patiment emocional.

 • Parlem de salut mental pel benestar emocional. 8 hores. Per comprendre, sensibilitzar i adquirir recursos. Oferim als equips un espai per parlar de salut mental i benestar emocional, ajudem a combatre l’estigma, resolem dubtes, donem les claus per estar al costat d’una persona amb patiment emocional, i per cuidar el propi benestar.
 • Parlem de salut mental infanto-juvenil. 8 hores. Per a professionals no experts en salut mental que acompanyen infants, adolescents i joves.
  • Oferim a professionals que treballen acompanyant infants, adolescents i joves eines i recursos en salut mental infanto-juvenil amb un enfocament comunitari, orientem sobre com acompanyar-los, com afrontar situacions complexes i com tenir cura també del propi benestar.
 • Parlem de salut mental per professionals que acompanyen persones. 8 hores. Per a professionals no experts en salut mental que acompanyen persones adultes.
  • Oferim a professionals que treballen acompanyant persones adultes, eines i recursos sobre la salut mental en persones adultes amb un enfocament comunitari, i basat en la recuperació. Reflexionem sobre l’estigma. I orientem sobre com acompanyar, com afrontar situacions habituals i com tenir cura també del propi benestar.

Explica’ns la teva necessitat i t’ajudem a resoldre-la!
Escriu a formacio@salutmental.org

imatge recurs

En l’àmbit acadèmic

Aportem la visió, l’experiència i l’expertesa de les persones amb problemes de salut mental en primera persona, dels familiars i del moviment associatiu.

Col·laborem com a docents en diversos postgraus i masters:

 • Formació als residents de MIR,PIR,EIR amb la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental
 • Màster El valor de les cures en salut mental, de Sant Joan de Déu.
 • Màster en salut mental comunitària de la Universitat de Barcelona
 • Màster en infermeria psiquiàtrica i salut mental de la EUI -Sant Pau, adscrita a la UAB

Contacte: formacio@salutmental.org

imatge recurs

Per a persones

Oferim formació i recursos de suport a les persones sobre qüestions relacionades amb empoderament, grups d’ajuda mútua, moviment associatiu…

Contacte:

Si vols més informació contacta amb el teu Espai Situa’t més proper.

enllaç amb més informació Troba el teu Espai Situa’t en aquest enllaç.

Properes formacions:

enllaç amb més informació Consulta el calendari en aquest enllaç

Parlament de Catalunya, Escola de Policia de Catalunya, Ajuntament de Barcelona-Turisme Accessible, Escola Oficial d’Idiomes Drassanes, IES Montilivi, Ajuntament de Terrassa, Ajuntament de Vilanova, Cluster de Salut Mental, Suara, Fundació Tutelar Comabella.

Algunes experiències: