Formació a professionals de l’àmbit social

02/02/2022

Salut Mental Catalunya forma a 22 professionals dels Serveis d’Orientació i Acompanyament a les Famílies del Departament de Drets Socials.

Salut Mental Catalunya (SMC) continua amb el seu programa de formacions en salut mental, dirigides a organitzacions, persones, àmbit educatiu i altres professionals de diferents àmbits. En aquesta ocasió, la formació es va fer en format online al mes de desembre del 2021 amb 22 professionals dels Serveis d’Orientació i Acompanyament a les Famílies (SOAF) del Departament de Drets Socials de la Generalitat. Les dues sessions formatives es van fer a petició Secretaria d’Afers Socials i Famílies del Departament.

En aquest sentit, la formació va tractar sobre aspectes com:

  • els models d’atenció en salut mental avalats per organismes internacionals
  • l’afectació per la covid-19 sobre la salut mental de la ciutadania
  • les necessitats de les famílies que acompanyen a persones amb problemàtica de salut mental

D’altra banda, la formació va oferir informació i recursos sobre salut mental en general i sobre la tasca de SMC. Per exemple, es va abordar qüestions com els determinants en salut mental, l’empoderament, l’estigma, el rol de la persona cuidadora, el model de recuperació en salut mental i com defensar els drets del nostre col·lectiu.

Finalment, es van oferir testimonis en primera persona, es van repassar serveis i recursos existents a Catalunya i es van plantejar alguns reptes de futur i exemples de bones pràctiques.

Dues sessions, vuit hores de formació

La formació “Eines per intervenir en salut mental” de SMC es va fer amb 22 professionals dels Serveis d’Orientació i Acompanyament a les Famílies del Departament de Drets Socials els dies 2 i 9 de desembre de 2021, en dues sessions de quatre hores cadascuna. Les valoracions de les persones que van participar en la formació van ser molt positives. Les professionals de SMC encarregades de la formació van ser Alícia de Maya i Cristina Conejo.

La formació es va fer a partir de l’experiència del projecte Activat per la salut mental.

Més informació

Forma’t amb SMC: organitzacions – àmbit acadèmic – persones

Projectes de formació de SMC