Promovem la inclusió en salut mental a l’Institut Barcelona Esport

30/05/2017

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha participat, juntament amb l’associació Arep i el Club Social Tu Tries de Mataró, de la Fundació SMC, en una formació per promoure estratègies per a la inclusió de les persones amb problemàtica de salut mental en l’oferta d’activitats físiques i esportives. El públic destinatari de la formació van ser professionals de l’Institut Barcelona Esport, de l’Ajuntament de Barcelona.

L’objectiu de la formació és introduir als participants en els fonaments teoricopràctics que les capacitin per impartir sessions inclusives, en les quals pugui participar qualsevol persona amb problemàtica de salut mental conjuntament amb persones sense discapacitat, dins el marc de l’oferta d’activitats físiques i esportives organitzades pels centres esportius municipals.

La formació consta d’una part pràctica, una sessió de jocs motors compartida amb persones amb problemàtica de salut mental, dinamitzada per Oscar Jiménez, professional d’Arep i d’una part teòrica portada a terme per Silvia Vidal (Arep) i Francisco Muñoz (Federació SMC). Per finalitzar un grup de persones amb problemes de salut mental vinculades al Club Social Tu Tries ha fet una xerrada sobre l’estigma.