Fent Costat Entre Famílies, finalista de la Beca Carles Capdevila

07/12/2021

El projecte destacat en les beques del diari Ara és una iniciativa de suport des de l’experiència entre famílies de persones amb problemes de salut mental.

El projecte Fent Costat Entre Famílies, impulsat per la Federació Salut Mental Catalunya, ha estat un dels finalistes en l’edició 2021 de la Beca Carles Capdevila. L’entrega dels premis que organitza el diari Ara es va fer el 2 de desembre del 2021 al CaixaForum de Barcelona. “Fent Costat Entre Famílies” és una una iniciativa de suport des de l’experiència entre famílies de persones amb problemes de salut mental. Recentment, s’ha posat en marxa a Lleida, juntament amb la Coordinadora d’entitats de salut mental i addiccions de les Terres de Lleida, l’Associació Salut Mental Ondara Sió, i amb la col·laboració de l’Hospital Sant Joan de Déu Terres de Lleida. Teniu més informació en aquesta nota de premsa.

La Federació Salut Mental Catalunya va posar en marxa el 2020 el programa de voluntariat “Fent costat entre famílies”, en col·laboració amb el Parc de Salut Mar de Barcelona, després de l’èxit del pilotatge desenvolupat pel Centre Psiquiàtric Dr. Emili Mira Torribera de Santa Coloma de Gramenet i el voluntariat de l’associació AMMAME de Santa Coloma de Gramenet.

El projecte es duu a terme amb la implicació de voluntariat de diferents associacions de salut mental a Catalunya i amb la col·laboració d’alguns centres sanitaris, que deriven familiars per ser acollits per aquest voluntariat expert. És a dir s’uneixen el suport comunitari i voluntari entre iguals amb el moment crític en que una persona i família es troba iniciant el circuit a la xarxa sanitària de salut mental.

Representants de la Federació SMC i del projecte Fent Costat Entre Famílies, amb el guardó de finalistes.

La Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, premiada

El premi de la Beca Carles Capdevila 2021 va distingir la Unitat de Covid Persistent de la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses. La beca 2021 premiava un projecte centrat en pal·liar les seqüeles físiques i psicològiques de la COVID, tant des del punt de vista assistencial com mèdic. La lluita de l’Hospital de Terrassa – Consorci Sanitari de Terrassa contra els efectes del Covid persistent va ser l’altre finalistas a les beques, juntament amb el “Fent Costat Entre Famílies”.