Ens Patina l’embrague celebra 500 programes radiofònics en antena

02/06/2016

L’equip del programa radiofònic Ens patina l’embrague, dissenyat, produït i conduit per persones amb malaltia mental, usuaris de la Fundació Drissa, commemorà aquest mes de juny 500 programes en antena. El programa, que s’emet cada dijous per Ràdio Salt (97.7 FM), de 17.00 a 18.00 hores, farà 12 anys i el seu objectiu és lluitar contra l’estigmatització social de persones amb una malaltia mental.

Ens patina l’embrague neix el 12 de gener de 2004 gràcies al suport, principalment, de Ràdio Salt, que va creure en un projecte impulsat com a taller de ràdio del Servei Prelaboral de la Fundació. La clau de seu èxit, des dels iniciïs i fins l’actualitat, rau en un equip que ha sabut compaginar el tractament a fons de temes de sector i de les persones afectades, amb la notícia d’actualitat i les seccions més fresques, resultant de tot plegat un magazine curós, proper i amè. El programa ha comptat amb convidats de primera, i de tots els àmbits professionals, des del director de Temporada Alta, Salvador Sunyer; fins els cantants Gerard Quintana, Eduard
Canimas, el cuiner Joan Roca, el periodista Jordi Basté o el director general de la Fageda, Cristóbal Colón; entre molts altres, fins a arribar a més de 500 entrevistes realitzades i centenars d’esdeveniments de diferents sectors coberts.

Ens patina l’embrague s’emet també per: Ràdio Sarrià (87.6 FM), els dilluns de 18.00 a 19.00h; Ràdio Sant Hilari (107.3 FM), els dilluns de 21.00 a 22.00h; Ràdio Quart (101.0 FM). els divendres de 20.00 a 21.00h i per Ràdio Caldes (107.9 FM), els divendres de 20.00 a 21.00h.

Els beneficis del servei prelaboral
El programa és una iniciativa del servei prelaboral de la Fundació Drissa que va pensar en un taller de ràdio com a mitjà de capacitació teòrica, tècnica i professional de persones que pateixen una malaltia mental i que necessiten d’aquest entrenament per iniciar un itinerari laboral. El servei, que neix el 2003 com a borsa de treball activa, incorpora a la seva activitat un ampli ventall de tallers enfocats a la inserció laboral: des de la restauració de mobles, informàtica, o neteja, fins a horticultura i jardineria, manipulats, món laboral, taller d’autoconeixement o xarxes socials, per citar alguns exemples. El servei disposa de 35 places.

De les 72 persones ateses l’any 2015, sis han estat inserides al Centre Especial de Treball (CET) de Drissa, i una al mercat laboral ordinari. Del total de persones usuàries, un 79% són homes i un 21% són dones. El grau de satifacció de les persones admeses és, segons enquesta de 2015, de més del 83%. La demanda general en les enquestes és llocs de feina. Ens Patina l’embrague pot estar integrat per persones usuàries vinculades als diferents serveis de la Fundació Drissa. Actualment està format per cinc locutors.

Crida a #500enspatina
L’equip del programa, amb el suport dels professionals del servei, ha fet una crida general al seu entorn, amics i convidats a fer arribar les felicitacions per aquests 500 programes a través dels diferents canals: