Enriqueta Vidal Domènech, presidenta de la Federació i Fundació Salut Mental Catalunya

SMC
30/09/2020

L’assemblea de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC), celebrada el 29 de setembre de 2020 en format on line, va escollir a Enriqueta Vidal Domènech com a nova presidenta en substitució d’Israel Molinero, que ocupava el càrrec des de l’any 2016. A les votacions també es va ratificar que la nova presidenta ocupi el mateix càrrec a la Fundació SMC.

Aquesta va ser la única candidatura al càrrec presentada a l’assemblea. Enriqueta Vidal ocupava el càrrec de vocal de la Junta des de l’any 2017 en representació de l’Associació Salut Mental Baix Llobregat de Cornellà de Llobregat. En aquest enllaç podeu consultar el seu perfil i trajectòria professional.

Associacions i salut mental comunitària

En la seva primera intervenció com a presidenta, Enriqueta Vidal va destacar el paper del moviment associatiu “pel coneixement directe que tenim de les necessitats de les persones amb problemes de salut mental i de les seves famílies, un coneixement detallat i arrelat al territori, molt necessari per poder millorar la salut mental a Catalunya”. La presidenta va reivindicar l’expertesa de les entitats de SMC en el model de salut mental comunitària i la necessitat que les administracions l’incorporin a les seves polítiques públiques.

Per últim, Enriqueta Vidal va posar en valor l’empatia i compromís de les associacions, que està en el nostre ADN”, i va agraïr la feina feta i el compromís d’Israel Molinero durant el seu mandat “que ha coincidit amb uns anys molt difícils”, així com el llegat del mandat a la presidència de Xavier Trabado durant 10 anys.

Israel Molinero, per la seva banda, va felicitar a la nova presidenta per la seva elecció i va destacar la feina i esforç fet en els seus quatre anys de mandat, tot i les dificultats viscudes i els reptes que encara cal assolir. El president sortint, que continua a la Junta com a vocal, va agrair la feina i complicitat de la resta de membres de la Junta.

L’assemblea de la Federació SMC es va fer en format on line amb motiu de la pandèmia.

L’impacte de la pandèmia i altres reptes de futur

L’assemblea de la Federació SMC, a banda de l’elecció de la nova presidència, va aprovar els comptes i memòria del 2019, així com el Pla de Gestió. En aquest sentit, la nova presidenta va remarcar la importància de continuar amb la tasca que s’ha estat fent als darrers anys en els eixos estratègics de l’entitat:

  • enfortiment del moviment associatiu
  • increment de la capacitat d’incidència política
  • impuls de les iniciatives i recursos per a la inclusió social i la recuperació
  • sensibilització

Finalment, Enriqueta Vidal també va explicar que cal seguir reorientat l’activitat i objectius de SMC per l’impacte de l’actual pandèmia en el moviment associatiu i en el benestar emocional de la població, per oferir el recursos i suports necessaris a persones, famílies i entotats.