Enquesta: Participa en la recerca internacional de l’OMS sobre empoderament en salut mental

02/11/2021

Sabem que el nostre empoderament és clau per la nostra recuperació, i sabem com haurien de ser els serveis de salut mental. Però també sabem que no sempre és així, i que existeix molt desconeixement.

Salut Mental Catalunya participa en la recerca internacional “Recomanacions per l’empoderament de persones usuàries i familiars en salut mental” engegada pel Centre Col·laborador de l’Organització Mundial de la Salut de Lille (WHOCC Lille), arrel del llistat elaborat de 25 recomanacions dedicades a l’empoderament en el camp de la salut mental en 3 àmbits: defensa dels drets humans, participació en l’organització i avaluació del servei, i informació i comunicació. Però s’ha observat que aquestes recomanacions no tenen una implementació equitativa als estats.

Per obtenir una imatge el més real possible, WHOCC Lille ha engegat una enquesta anònima, disponible en varis idiomes, on es demana a persones usuàries dels serveis de salut mental (i ex-usuàries) i famílies o persones properes que acompanyen o fan suport, que qualifiquin la rellevància i la implementació de les recomanacions en funció de tres criteris: importància, aplicació concreta i esment en els textos oficials i la legislació.

Participant en aquesta enquesta estarem col·laborant per ajudar a portar a l’Organització Mundial de la Salut (OMS) la imatge real del coneixement, la rellevància i la implementació de les 25 recomanacions sobre empoderament en el nostre territori.

A Catalunya, en acabar la fase de recol·lecció de dades, les tindrem disponibles a SMC i ens permetran tenir una imatge real de la situació a casa nostra per poder analitzar la situació i pensar en següents passes.

La nostra veu és important. Participem-hi! Seran només uns minuts, però seran d’una gran valia per al nostre col·lectiu!

imatge de la web del formulari
Accés a l’enquesta des de la pàgina web.

SI VOLS PARTICIPAR AMB L’ENQUESTA:

enllaç amb més informacióen aquest enllaç trobaràs com participar

Pots escollir entre la versió en català o castella per llegir i respondre el formulari. Temps estimat de resposta: 20 minuts aproximadament.

A tenir en compte:

  1. L’enquesta és anònima
  2. L’enquesta es dirigeix únicament a persones usuàries dels serveis de salut mental (i ex-usuàries) i famílies o persones properes que acompanyen o fan suport.
  3. La durada és d’uns 15-20 minuts i cal fer-la d’una sola vegada, doncs no es guarden els resultats si no la fem fins al final.

Comparteix-ho amb els teus contactes, quan més responem, més força tindrà la nostra opinió!

Més informació del projecte

enllaç amb més informació Consulta la informació sobre la col·laboració de SMC amb l’OMS en aquest enllaç. o consultant la fitxa del projecte.