En marxa les formacions de “Fent Costat Entre Famílies”

06/11/2020

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha posat en marxa aquest mes d’octubre les formacions online del projecte Fent Costat Entre Famílies. La primera edició del curs del programa de voluntariat compta amb la participació de 16 persones (15 dones i 1 home) de les nostres associacions federades. Aquestes entitats són: Daruma (Granollers), AFAMMCA (Barcelona), AMMAME (Santa Coloma), Salut Mental Baix Llobregat (Cornellà), La Muralla (Tarragona), AREP (Barcelona), AFMMO (Vic) i ASFAM (Berga).

Aquesta primera formació es fa en col·laboració de la Federació Catalana del Voluntariat Social, que imparteix el mòdul de introducció al voluntariat en salut , i les associacions AREP (mòdul activisme i suport mutu) i AMMAME (testimoni). El projecte ha rebut altre peticions de territoris i entitats de la xarxa de salut mental per participar-hi. La segona formació està prevista pel primer semestre del 2021. Us mantindrem informats de les dates i inscripcions.

Fent Costat Entre Famílies

La Federació Salut Mental Catalunya (SMC) ha posat en marxa el 2020 el programa de voluntariat “Fent Costat Entre Famílies”, en col·laboració amb la xarxa de salut mental catalana. L’objectiu és que les persones amb experiència en tenir cura d’un familiar o persona propera amb problemes de salut mental es formin per oferir suport emocional, acompanyament i orientació a altres persones que estan passant per una situació similar, en el marc d’un ingrés en una unitat d’aguts.

El projecte, en col·laboració amb el Parc de Salut Mar de Barcelona, arriba després de l’èxit del pilotatge desenvolupat pel Centre Psiquiàtric Emili Mira Torribera de Santa Coloma de Gramenet i els voluntaris de l’associació AMMAME de Santa Coloma de Gramenet. L’associació AREP s’ha incorporat també aportant la seva experiència del projecte de voluntariat Fent Costat. Amb la incorporació d’AREP, el projecte, que inicialment es deia Entre Famílies, passa a anomenar-se Fent Costat Entre Famílies.

Per últim, el programa de formació en voluntariat ha incorporat també a l’associació La Muralla com a entitat col·laboradora.

Més informació del projecte

Amplia la informació sobre el programa de formació de voluntariat Fent Costat Entre Famílies en aquest enllaç.