Els Espais Situa’t superen les 13.000 demandes!

15/05/2023

Des de la seva creació l’any 2015 amb un pla pilot, els Espais Situa’t s’han consolidat com un servei de referència al territori, i és que han atès ja més de 13.000 demandes, a través dels diversos punts d’informació, orientació i acompanyament al territori.

Un servei comunitari obert a tothom

L’Espai Situa’t ofereix informació, orientació i acompanyament sobre qualsevol aspecte relacionat amb la salut mental tant per la població en general, com per a persones amb un problema de salut mental i/o les seves famílies o entorn.

Aquest espai actua com a referent de tot el procés, vinculat al moviment associatiu del territori i directament en contacte amb els professionals de la xarxa sanitària i les persones professionals de la Federació Salut Mental Catalunya. D’aquesta manera, ha esdevingut un referent d’informació per persones a amb un diagnòstic i/o les seves famílies sobre diverses qüestions: serveis, recursos sociosanitaris, informació jurídica, tràmits, escolta, habitatge, àmbit laboral, Grups d’Ajuda Mútua, suport a domicili, lleure, prestacions… A més, l’Espai Situa’t promou la vinculació als serveis de la xarxa de salut mental d’aquelles persones que es troben en situacions d’alta complexitat i amb dificultats per vincular-se per elles mateixes.

A on puc trobar el meu Espai Situa’t?

Existeixen 15 Espais Situa’t a Catalunya, ubicats a les associacions del territori i/o espais dels equipaments socials públics, i atenen en 18 municipis. Pots trobar el més proper aquí.