Eliminada la incapacitat jurídica de les persones amb discapacitat

20/05/2021

El Congrés dels Diputats ha ratificat la reforma de la llei per complir amb la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat.

El Congrés dels Diputats ha aprovat en la sessió del 20 de maig del 2021 la reforma de la “Ley por la que se reforma la legislación civil y procesal para el apoyo a las personas con discapacidad en el ejercicio de su capacidad jurídica”. La càmara parlamentaria ha aprovat totes les esmenes que s’havien presentat al Senat i compleix el que havia demanat el Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI).

Amb aquesta reforma, Espanya fa efectiu el compliment de la Convenció Internacional dels Drets de les Persones amb Discapacitat, signada per Espanya al 2008 però que encara no s’havia aplicat legalment. La defensa dels drets de les persones amb discapacitat té en compte figures jurídiques com la guarda de fe, la curatela o el defensor judicial.

Més informació

enllaç amb més informació Aprobada la Ley por la que se reforma la legislación civil y procesal para el apoyo a las personas con discapacidad en el ejercicio de su capacidad jurídica (Congreso de los Diputados, 20-05-2021)

enllaç amb més informació L’Estat espanyol aprova la reforma que elimina la incapacitació legal de les persones amb discapacitat (Diari de la Discapacitat, 22-05-2021)

enllaç amb més informació Los avances legislativos hoy vienen de la mano de la discapacidad organitzada (CERMI, 21-05-2021)

enllaç amb més informació Aprobada la nueva legislación que pone fin a la incapacitación judicial por discapacidad (Salud Mental España, 20-05-2021)