El XarXaJoves surt d’escalada!

20/06/2024

L’activitat ha fomentat la cooperació i el suport mutu entre les participants

En les darreres setmanes, des del programa XarXaJoves hem participat en l’activitat d’escalada terapèutica, pertanyent al projecte europeu Climb4Good i a càrrec d’Experientia, un centre de psicologia pioner a Espanya en utilitzar la teràpia a través de l’aventura, una metodologia innovadora en què s’utilitza l’entorn natural i l’aventura com a mitjà principal en la intervenció. Experientia trasllada la consulta a entorns naturals per fomentar que les persones puguin desenvolupar aspectes que millorin la qualitat de vida i benestar. L’entitat neix de la vocació per la cura i l’educació de les persones i la passió per la natura i forma part de la Xarxa Europea i Internacional de Teràpia a través de l’aventura, que promou els estàndards de qualitat dels seus programes.

Joves participants de XarXaJoves Cornellà i Barcelonès Nord han format part de les tres sessions en rocòdroms, fomentant el benestar emocional i la cohesió social entre elles.

Durant aquestes sessions, les participants van enfrontar reptes físics i van descobrir noves formes de cooperar i donar-se suport mutu. L’escalada es va convertir en una eina per treballar dinàmiques de grup enfocades en l’autoconeixement, la confiança, l’establiment d’objectius i, sobretot, en trobar un espai per divertir-se, superar pors, construir resiliència i enfortir l’autoestima.

A través de la superació d’obstacles en el rocòdrom, les persones joves han après a confiar en elles mateixes i en les seves companyes, fomentant un ambient de suport i col·laboració.

Agraïm la participació de tots els i les joves i el suport de la Dora i la Guilia d’Experientia. Les participants van quedar encantades:

“L’experiència va ser força agradable, et fa conèixer un nou món si és que mai abans no havies provat l’escalada, a banda que al final et fan pensar sobre com va ser l’experiència amb les cartes, va estar genial tot”

“M’ho vaig passar super bé, em vaig relaxar i em vaig divertir. Els professors doncs súper atents, divertits i molt bon tracte. La meva puntuació seria 10 de 10”.

“Em va agradar molt, em va fer recordar alguns moments quan era nen i vaig pensar que no seria per tant però vaig aconseguir passar-m’ho bé i desconnectar una mica que això fa temps que mai ho faig, gràcies per l’oportunitat per provar alguna cosa nova, em vau ajudar molt.”

Esperem poder realitzar moltes més sessions com aquesta.

Programa XarXaJoves

El XarXaJoves és un programa d’acompanyament integral per a joves amb problemes de salut mental de 16 a 25 anys i les seves famílies que pretén oferir suport a la persona en aquelles fites que es vulgui plantejar: estudis, treball, oci saludable, vinculació amb la xarxa, etc. Es desenvolupa a tres territoris: Barcelona Ciutat, Barcelonès Nord i Cornellà de Llobregat. L’objectiu del programa és facilitar la recuperació de les adolescents i joves amb problemes de salut mental a través de la seva participació social en tots els àmbits de la vida.