El Programa Esport i Salut tanca temporada amb les cloendes de futbol sala i tennis i el bàsquet 3×3

25/07/2016

El Programa Esport i Salut ha tancat una nova temporada de competicions, amb l’objectiu principal de promoure la inclusió social de les persones amb problemes de salut mental. Els tornejos organitzats han impulsat la participació d’equips i jugadors amb i sense problemes de salut mental, sense etiquetes ni diferències.

El 6 de juny es va celebrar la X Cloenda de Futbol Sala, que és la festa de tancament de la lliga Esport o Salut pels Clubs Socials. El torneig va celebrar-se al Pavelló Municipal de la Vall d’Hebron i va reunir durant tot un matí a 16 equips i 173 futbolistes, que van disputar un total de 18 partits. La Cloenda va acabar amb el triomf del Sant Miquel de Granollers, que va guanyar en la final a Arapdis. El tercer lloc va ser per Aixec 2. El campionat va comptar amb la col·laboració del grup d’animació de Pol+.

La Cloenda va tancar la Lliga Esport i Salut  de futbol sala on van participar 14 equips i 220 jugadors, amb i sense problemes de salut mental. Arapdis va ser el campió, per davant de Tanit i Pol Positiu, i també l’equip menys golejat. Dos jugadors seu, Jaume Bonet i Juajo Aragón van compartir el títol de màxim golejador. A la 2a Divisió, el triomf va ser per Garraf, equip menys golejat també. La Xamba i Marianao van ser 2n i 3r. El màxim golejador d’aquesta categoria va ser Cristian de Portalet.

El V Torneig de Bàsquet 3×3, per la seva part, es va fer el 11 de juny al Parc de l’Espanya Industrial de Barcelona. La festa del bàsquet inclusiu va aplegar a 100 jugadors dividits en més de 20 equips, i finalitzar amb el triomf de l’equip Crowe, que va derrotar en la final al Shadows Boys. El torneig va comptar amb la col·laboració del periodista esportiu de TV3 Xavi Valls i del veterans del Barça, que van jugar una exhibició final amb una selecció de jugadors i van llençar els tirs lliures de l’acció solidària “Encistella per la salut mental“, iniciativa solidària de l’Associació de Comerciants del Carrer de Sants i de l’Obra Social “la Caixa”.

La Cloeda Tennis es va fer el 26 de maig al Centre Municipal de Tennis Vall d’Hebron. Va comptar amb la participació de 20 jugadors, que van participar en les proves de competició i habilitat. El torneig va comptar amb la col·laboració de professors del Real Club de Polo i la presència de Javier Gamero, una de les alma mater del projecte, juntament amb Esport Solidari Internacional. La Cloenda va acabar amb el triomf de Luis Rojo, Félix Naranjo, Oscar Calvo i Ginés Sánchez.

La Cloenda va tancar la temporada de Esport i Salut en la modalitat de tennis, que va organitzar trobades i entrenaments des del setembre fins al juny amb jugadors dels Clubs Socials Aixec, Arep, Nikosia, Ments Obertes, La Muralla, Tu Tries, El Roure, Cap Endavant, El Cercle, Figueres i Gràcia.

A diferència del programa de futbol i bàsquet, al de tennis participen en la seva totalitat persones amb problemes de salut mental. El Programa Esport i Salut de tennis compta amb la participació de 50 jugadors.