El programa Esport i Salut celebra la cloenda de tennis per a la temporada 2022-2023

22/06/2023

El Reial Club de Polo de Barcelona ha acollit una cloenda, que ha comptat amb la participació de 28 persones

El passat 15 de juny vam celebrar la cloenda de la temporada del projecte “Tennis i Salut Mental” al Reial Club de Polo de Barcelona amb un total de 28 participants provinents de Tarragona, Hospitalet, Barcelona i Mataró en representació de diferents clubs socials del territori: Cap Endavant, Roure, Aixec, La Muralla i CHM Les Corts, Tu Tries. 22 d’ells van participar en la competició de dobles i 6 en la d’habilitats, dinamitzades per entrenadors del RCPolo de Barcelona amb el suport tècnic de la Federació Catalana de Tennis i un tècnic del CT Tarragona. En total, 52 persones han participat al projecte durant la temporada que aquest any també ha comptat amb la tradicional sortida grupal al Torneig “Conde de Godó” de tennis.

Durant la jornada, vam gaudir de la presència de Josep Maldonado i Javier Gamero, president i representant d’Esport Solidari Internacional (ESI) respectivament.

En acabar la competició, es va procedir a l’entrega de trofeus i regals, cortesia d’ESI i de Martín Rocca de TennisAid, per a les persones guanyadores i també medalles per a tots els participants. A continuació, i per concloure, vam poder gaudir d’un dinar de pícnic i germanor amb totes les assistents, entre jugadores, col·laboradores i professionals als Jardins del Palau de Pedralbes.  

Un acte possible gràcies al suport d’institucions i de l’Administració

El programa de tennis  està plenament consolidat i és possible gràcies als diversos col·laboradors del projecte: Tennis Aid, Esport Solidari Internacional,  Federació Catalana de Tennis, Fundació Antoni Serra Santamans, Gabriel Urpí i als diferents clubs a on es desenvolupa l’activitat regular:  RCPolo de Barcelona, que a més a més aquesta temporada ha acollit la cloenda, el CT Tarragona, Up Cornellá, Complex Esportiu CT Vendrell, CT Mataró i GeiEG. 

A més, s’ha rebut també el suport de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Esport Inclou i Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. 

L’esport com a eina d’inclusió

El programa Esport i Salut treballa per oferir espais de promoció de la salut i d’inclusió comunitària, mitjançant l’activitat esportiva per a persones que presenten problemes de socialització o de vinculació a l’àmbit social, formatiu, sanitari o de lleure, a causa de problemàtiques de salut mental, siguin o no diagnosticades.