“El desequilibri perfecte” premiat amb una menció a la valentia dels protagonistes al Festival Inclús

04/12/2017

El documental “El desequilibri perfecte” va ser premiat amb una mensió especial per la valentia dels seus protagonistes en el 5è Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona (Inclús) que va tenir lloc del 28 de novembre al 3 de desembre al CaixaForum, coincidint amb el Dia Internacional de la Discapacitat.

El seu director, Pau Ortiz, de la productora Intactes, i dos dels seus protagonistes, Irene Fernández i Ramon Torrijos, van recollir el guardó molt contents i satisfets de la feina feta, i van reivindicar una implicació de tots en la lluita contra l’estigma en salut mental.

“El desequilibri perfecte” explica el projecte “Amb Experiència Pròpia” a partir del testimoni de tres dels participants en el programa de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC). El documental està protagonitzat per Joan Carles GasolRamón Torrijos i Irene Fernández.

El Festival Inclús premia llargmetratges i curtmetratges de ficció i no ficció. L’edició 2017 vol trencar amb els prejudicis socials que ens envolten, sota el lema “No prejutgis les persones pel seu físic”, i reclama no prejutjar tampoc el cinema pel seu gènere, per reinvindicar la qualitat de les pel·lícules que tracten aquesta temàtica. El Festival Inclús rep el suport del Grup Sifu.