El Club Social Gramenet impulsa la millora de la salut mental a través del programa Cultura, Art i Benestar emocional

12/12/2023

En els últims anys, els professionals de la salut han estudiat les contribucions de les arts en el tractament i en les intervencions de prevenció i promoció de la salut

Des del Club Social de Gramenet, i gràcies al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, s’estan organitzant tallers de diferents vessants artístiques com son el teatre, la pintura, la música i exposicions i sortides culturals a museus, per tal d’emprar la cultura com a vehicle d’inclusió i de benestar. Aquestes activitats s’emmarquen en el projecte “Cultura, Art i Benestar emocional”.

Els beneficis i oportunitats que ofereixen l’art i la cultura son des de l’expressió, a una potenciació d’habilitats i capacitats personals, relacionals, comunicacionals i plàstiques, i per tant, té un efecte transformador i terapèutic en la millora del benestar i en un augment de la qualitat de vida.

Aquests tallers ens permeten crear vincles i establir noves sinergies amb talleristes, entitats i serveis del territori, com el grup de teatre o exposicions de pintura i poesia, treballant en la comunitat i per altra banda, dona visibilització i l’oportunitat de crear nous espais de co-creació.