El Club Social El Far – La Garriga celebra la inauguració del nou local amb una festa al carrer

25/07/2019

Ahir dijous 25 de juliol La Garriga va celebrar la inauguració del nou local del Club Social El Far – La Garriga, en un acte que ha volgut presentar el servei a la ciutadania i posar de relleu la feina que s’hi fa per tal de millorar la qualitat de vida i la inclusió comunitària de les persones amb problemàtica de salut mental.

L’acte, conduit per la directora de la Fundació Salut Mental Catalunya, Cristina Páez, ha comptat amb la presència i participació de Meritxell Budó, consellera de la Presidència i exalcaldessa de La Garriga; Dolors Castellà, actual alcaldessa de La Garriga; Imma Piñol, presidenta de l’Associació El Far; Joaquim Salvans, expresident de l’Associació El Far i impulsor de la creació del club; Israel Molinero, president de la Fundació Salut Mental Catalunya; i les professionals del Club Social Ares Sànchez i Judit Capella, junt amb Toni Vila, soci del Club, que van explicar la tasca que duen a terme.

Joaquim Salvansantic president de l’associació El Far – La Garriga, va destacar el suport i empenta de l’ajuntament de La Garriga, que sempre ha apostat per a que el club fos una realitat que servís per incloure les persones amb problemes de salut mental a la comunitat.

Inma Piñol, presidenta de l’associació El Far, ha agraït haver pogut donar llum a aquest nou local pel club, després de la feina de l’anterior president, que ha facilitat un major nombre de socis i més implicació amb la comunitat.

Ares Sànchez, coordinadora del Club Social El Far – La Garriga, va posar en valor la bona rebuda de la ciutadania, aspecte clau per la inclusió de les persones amb problemes de salut mental, i va explicar les múltiples activitats comunitàries que tenen previstes ara que es troben en un local més cèntric.

Toni Vila, voluntari de l’associació i soci del Club va expressar que “el club és un lloc amic, de trobada, per deixar volar els sentiments. Gràcies per l’acompanyament!”.

Israel Molinero, president de la Fundació SMC, va insistir en la importància d’apostar per la inclusió comunitària i, va concretar, “El Far – La Garriga ho ha lluitat moltíssim per a que sigui una realitat, amb el suport de l’Ajuntament de La Garriga”.

Per la seva banda, Dolors Castellà, alcaldessa de La Garriga, va recordar que l’administració ha de posar els recursos necessaris per a que les persones amb diferències tinguin una vida plena a la comunitat.

Finalment, Meritxell Budó, consellera de la presidència i exalcaldessa de La Garriga, va agrair el treball col·lectiu que ha aconseguit que el Club sigui una realitat. “Les coses són un èxit, com aquest Club, quan administració i societat civil treballen juntes”.

Durant la celebració els i les sòcies del Club van instal·lar un “Test dels desitjos” a l’entrada del Club per donar la benvinguda i es va demanar al públic que escrigués desitjos pel Club i que els introduïssin en un gerro per fer créixer les 3 plantes de bambú, alimentades pels missatges. Al final de les intervencions es va convidar a Budó, Castellà i Molinero a introduir també al test els seus desitjos.

A més, dins el Club es va poder visitar l’exposició de les obres d’art de Parelles Artístiques (projecte impulsat per l’entitat Osonament en el que hi participa l’entitat El Far, entre d’altres), que consisteix en la creació i la posterior exposició d’obres realitzades a quatre mans: un artista professional i un vinculat a algun recurs de salut mental. Finalment, també es va fer un photocall per a què els assistents es fessin una fotografia amb el lema #StopEstigma.

El Club Social El Far – La Garriga 

Neix al 2017 per iniciativa i empenta de l’Associació El Far per a la Salut Mental i està gestionat per la Fundació Salut Mental Catalunya. És un servei de cartera que pot atendre fins a 30 usuaris del municipi i els seus voltants (actualment ja n’atén a 21), i ofereix un espai de lleure i de trobada per a persones amb problemàtica de salut mental, per promoure la inclusió social i comunitària. El programa d’intervenció grupal està constituït per algunes de les següents activitats i tallers: manualitats, cine-fòrum, expressió corporal, tallers de cuina, multi-esports, ioga i meditació, fang i pintura, caminades, assemblees i sortides culturals i esportives.

Aquest servei rep el suport indispensable de l’Ajuntament de La Garriga, la Diputació de Barcelona i la Fundació Roviralta. A més, gaudeix de la complicitat i la col·laboració dels recursos comunitaris i el teixit social de la ciutat. Pròximament quedarà formalitzat com a recurs públic, amb el finançament del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

El Club Social és un servei d’inclusió sociocomunitària per a persones amb problemàtica de salut mental. Es tracta d’un servei social especialitzat que té per finalitat, dins d’un marc de relacions socials, augmentar la participació i les diferents maneres de vinculació amb la comunitat.

El nou local del Club Social El Far – La Garriga és possible gràcies a la col·laboració de la Fundació Roviralta.

fundroviralta_logo