Des de Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià i Badalona, 5 entitats ens unim al programa Ocell de Foc impulsat pel Departament d’Empresa i Treball

08/02/2023

El programa planteja un abordatge innovador per fer una atenció integral a joves de 16 a 30 anys, amb especial atenció a persones amb malestar emocional. El projecte acompanya els i les joves en processos personals per assolir la seva inserció laboral en l’empresa i/o la recuperació del seu itinerari formatiu. 

Aquest nucli es dirigirà a la població jove de tot el municipi de Santa Coloma de Gramanet, els barris de Llefià (Sant Antoni, Sant Joan i Sant Mori) i Pomar de Dalt de Badalona i els barris de Besòs, La Mina, La Catalana i Nord de Sant Adrià de Besòs. En un primer any, ha d’informar i sensibilitzar a un mínim de 1000 persones d’aquest col·lectiu i territori, i l’any següent a 1000 persones més. 

L’Ocell de Foc promou l’empoderament col·lectiu de les persones joves i fomenta la cooperació territorial entre els serveis i les entitats juvenils. Proposa un treball col·laboratiu i molt comunitari per tal d’aconseguir un teixit social que afavoreixi impulsar als joves cap a aquests objectius.

En aquest sentit, Ocell de foc està impulsat per diverses entitats: el Casal dels Infants per l’acció social als barris com a entitat guia; la Fundació Tallers de Catalunya, ISOM SCCL, el Centre Obert Rialles-Fundació Champagnat i la Federació Salut Mental Catalunya com a entitats sentinelles; i finalment la Fundació Germina, la Fundació Formació i Treball, l’Ajuntament de Sant Adrià de Besòs i Fundació Intergramenet com a entitats satèl·lits. Aquestes entitats, segons les bases de la convocatòria de l’ocell de Foc, desenvoluparan el rol d’entitats sentinelles, la primera responsabilitat que han tingut ha estat la de crear un equip de professionals que són els que hauran de portar a terme totes les accions i dinàmiques que indica i requereix el programa. Tot i això, el procés està obert a la incorporació de noves entitats que vulguin sumar-s’hi en qualitat d’entitat satèl·lits o col·laboradores.