Demandes de les entitats de la salut mental a Catalunya

13/07/2021

Posada en marxa de la comissió d’estudi de salut mental i addiccions: “necessitem un abordatge urgent i volem resultats concrets”.

El sector de la salut mental i les addiccions i els grups parlamentaris ens hem reunit avui 13 de juliol del 2021 per què la comissió d’estudi de salut mental i addiccions aprovada al Parlament de Catalunya el passat 16 de juny, comenci a caminar. Les entitats de salut mental hem presentat les principals demandes del nostre àmbit a Catalunya.

Necessitem un abordatge urgent i volem resultats concrets”

Enriqueta Vidal, presidenta de la Federació Salut Mental Catalunya, i Enric Arqués, president de Fòrum Salut Mental i Addiccions, ambdós portaveus del sector, han apuntat l’objectiu de disminuir les desigualtats socials i territorials, i identificar els serveis q s’han de tenir i on no els tenim. “El model el tenim clar, és ambiciós, però possible”.

“Estem cansats de power points. Volem resultats concrets i és necessari abordar una situació que era difícil i ara ho és més”, ha afegit Arqués. Les entitats temem que les conclusions de la comissió siguin poc concretes i alertem que no es pot esperar molt temps en aplicar noves mesures.  A més, la pandèmia ha posat en evidència que l’atenció en salut mental és “deficitària”.

Vídeos

enllaç amb més informació Mira el vídeo de la compareixença de prensa en aquest enllaç.

Roda de premsa de les entitats de salut mental de la comissió.

Entitats i forces polítiques de la comissió

Treballarem de la mà les nou entitats que hem promogut la comissió (Ammfeina, Associació Encaix, Barcelona Salut Mental, Federació Veus, Federació Catalana de Drogodependències, Consorci Salut i Social de Catalunya, Unió Catalana d’Hospitals, Fòrum Salut Mental i Addiccions i Federació Salut Mental Catalunya) i els representants dels grups polítics que van aprovar la comissió parlamentària.

Aquestes forces polítiques són: Assumpta Escarp (PSC), Najat Driouech (ERC), Titón Laïlla (Junts), Laia Estrada (CUP), David Cid (comuns) i Anna Grau (Cs), Lorena Roldán (PP) -tots excepte Vox-], per garantir un model d’atenció integrat i centrat en la persona, per millorar la vida de les persones i el sistema de salut mental.

Notícies relacionades