Conversem sobre salut mental juvenil en la jornada “Empoderament juvenil i salut mental” a Palafrugell

SMC
27/10/2023

Participem en la jornada “Empoderament juvenil i salut mental” de Fundació TRESC oferint estratègies per desmuntar estigmes i construir benestar en la salut mental dels i les joves

El passat 25 d’octubre, el Museu del Suro de Palafrugell va acollir la jornada “Empoderament juvenil i salut mental. Eines i estratègies per a l’acompanyament”, organitzada per la Fundació TRESC dins del marc del projecte Pegàs de Foc.

Al llarg de la jornada es va posar de manifest la importància de l’empoderament juvenil i la salut mental en les nostres comunitats. Aquest espai va oferir una oportunitat única a les persones joves, familiars, professionals i les persones que treballen o tenen contacte directe amb joves. L’objectiu principal de la jornada era proporcionar estratègies i eines d’intervenció per fomentar l’empoderament juvenil i millorar la salut mental d’aquest col·lectiu tant rellevant.

Empoderament, combatre estigmes i construir benestar

La jornada va ser inaugurada per dues figures inspiradores: Anna Maria Roca, de la Fundació TRESC, i Laura Comas, coordinadora del projecte Pegàs de foc, que van donar la benvinguda a tothom amb paraules motivadores.

A continuació, vàrem gaudir de la ponència “Reflexions i Estratègies per a l’Empoderament Juvenil” conduïda per Pere Soler, professor del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre del grup Liberi. La seva perspectiva i coneixement van oferir una visió enriquidora sobre com empoderar els joves i donar-los les eines necessàries per créixer i prosperar.

Tot just després, des de Salut Mental Catalunya, Alicia de Maya, educadora social i actual referent de l’Activa’t per la salut mental a la demarcació de Girona, va prendre la paraula per parlar sobre la salut mental juvenil amb la ponència “Estratègies per Desmuntar Estigmes i Construir Benestar.” Va proporcionar idees i reflexions valuoses sobre com abordar les qüestions de salut mental entre els joves i trencar els estigmes que poden envoltar aquesta problemàtica.

Una taula debat en primera persona

La part final de l’esdeveniment va ser una taula de debat moderada per Lara Morcillo, professora del Departament de Pedagogia de la Universitat de Girona i membre del grup Liberi. Amb la participació de 4 joves que van aportar la seva experiència en primera persona. Aquesta taula de debat va donar veu als joves, oferint-los la plataforma per aportar la seva saviesa, expressar les seves inquietuds i compartir les seves perspectives úniques sobre aquests temes crucials.

Una jornada enriquidora per a aprendre i compartir coneixement

Aquesta jornada va ser una oportunitat significativa per a totes les participants per aprendre i compartir coneixements sobre l’empoderament juvenil i la salut mental.

La representació majoritàriament femenina ens recorda que les dones són una força vital en aquest àmbit i que juntes podem treballar per un futur més sa i brillant per a tothom. En definitiva, construir un món on les persones joves tinguin accés a espais de cura lliures d’estigma, estiguin ben preparades, ben formades i ben connectades.