CoActuem per la salut mental: entra al xatbot i millora les xarxes de suport social

26/11/2021

El xatbot és eina digital a Telegram amb microrelats a partir de situacions viscudes per persones amb problemes de salut mental i els seus familiars i acompanyants.

“CoActuem per la Salut Mental” és un projecte de recerca del grup OpenSystems de la Universitat de Barcelona (UB) i Salut Mental Catalunya (SMC) que vol millorar les xarxes de suport social en salut mental.

Un centenar de persones ja han acceptat el consentiment per participar al xatbot.

CoActuem per la Salut Mental ha posat en marxa el xatbot que ha de servir com a eina digital per millorar les xarxes de suport social en salut mental. Es tracta d’una eina a Telegram que simula converses digitals. En aquest cas, les converses s’han construit a partir de microrelats el·laborats amb els testimonis i les experiències viscudes per persones amb problemes de salut mental i les seves famílies i acompanyants. Aquests testimonis són de persones que participen al projecte com a coinvestigadores.

El projecte de rercerca “CoActuem per la salut mental” està impulsat pel grup OpenSystems de la UB i per la Federació SMC i s’emmarca dins del projecte CoAct, finançat per la Unió Europea. El projecte CoActuem parteix de la importància que els vincles afectius i les relacions amb amistats, familiars i persones de l’entorn proper tenen en la nostra salut mental. Aquestes xarxes de suport social contribueixen a millorar el nostre benestar emocional, eviten l’aïllament social i ens ajuden a trobar el suport que tothom necessita. CoActuem vol conèixer millor les xarxes de suport social i ho fa a través de la ciència ciutadana que, amb el seu model de recerca participativa, aspira a incloure al conjunt de la ciutadania en aquest esforç.

infografia

Vols saber més sobre com participar? Mira aquest vídeo

Com puc entrar al xatbot i participar al projecte CoActuem?

CoActuem és un projecte dinàmic on les possibilitats de participació van evolucionant a mesura que el projecte avança. Ara mateix, la participació es possible a través del xatbot CoActuem per la Salut Mental. T’expliquem com fer-ho en quatre passos i en la imatge de sota.

Participar al xatbot és totalment anònim i segur!

Com entrar al xatbot i participar al projecte CoActuem.

El projecte CoAct rep finançament del programa de recerca i innovació Horizon 2020 de la Unió Europea amb contracte No. 873048 La iniciativa es basa en la ciència social ciutadana i en l’experiència que totes les persones tenim i podem incorporar al projecte de recerca com a persones coinvestigadores.

Més informació

enllaç amb més informació Com entrar al xatbot CoActuem per la Salut Mental i participar al projecte