Salut mental en infants, adolescents i joves: una mirada comunitària

21/02/2022

L’Observatori Social de la Fundació “la Caixa” organitza el cicle de conferències al CaixaForum Macaya de Barcelona, amb la col·laboració de Salut Mental Catalunya.

Les activitats són gratuïtes i amb reserva i es faran els dimarts 1, 8 i 15 de març del 2022.

L’Observatori Social de la Fundació “la Caixa” organitza del 1 al 15 de març el cicle de conferències Salut mental en infants, adolescents i joves: una mirada comunitària. Salut Mental Catalunya (SMC) col·labora com a coorganitzadora en les activitats, que són gratuïtes però s’han de reservar prèviament. Les conferències es faran els dimarts 1, 8 i 15 de març del 2022 amb l’objectiu de “posar una atenció especial en els recursos i les estratègies destinats a promoure el benestar d’infants, adolescents i joves, i generar, a través dels agents comunitaris, les xarxes de suport necessàries en el seu entorn més proper”.

Dimarts 1-3-2022 18h

La salut mental en l’àmbit educatiu. Un entorn estratègic.

La pandèmia ha posat de manifest la necessitat de comptar amb tota la xarxa comunitària, i molt especialment amb l’àmbit educatiu, per desenvolupar estratègies de promoció de la salut mental, prevenció i detecció de situacions de risc entre els infants, els joves i els adolescents.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.

Dimarts 8-3-2022 18h

Relacions socials i benestar emocional. L’entorn proper com a suport.

Les noves tecnologies i les xarxes socials poden contribuir a l’aïllament i generar malestar emocional i addicció en els joves, però també poden servir com a eines de socialització que val la pena explorar i aprofitar. La creació de programes específics d’atenció als joves que comptin amb la seva participació pot contribuir a la generació de xarxes de suport i ajuda formades per amics, familiars i persones de la seva confiança.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.

Dimarts 15-3-2022 18h

Recursos per a la promoció del benestar emocional. Una ajuda directa per a adolescents i joves.

Presentació d’eines i recursos que permetin als adolescents i als joves, i també al seu entorn més proper, millorar el seu benestar emocional i que, al mateix temps, es puguin utilitzar per acompanyar, com a iguals, els qui es troben en situació de patiment o els qui conviuen amb problemes de salut mental.

enllaç amb més informació Programa i inscripcions.